Govorice o morebitnem Hamiltonovem odhodu iz McLaren Mercedesa so se pojavile na VN Kanade, potem ko so dirkača videli v družbi šefa Red Bulla, vse glasnejše pa so postale, potem ko se je zvedelo, da ima dirkač v pogodbi zapisano klavzulo, ki mu omogoča predčasen odhod iz moštva srebrnih puščic.

Da je celotna zgodba iz trte izvita pa je potrdil kar sam šef svetovnih prvakov Christian Horner. "Na papirju je dirkaški dvojec Vettel-Hamilton izjemno atraktiven, a treba je biti realen. Zgodovina nas je naučila, da dva vrhunska dirkača v enem moštvu nista vedno najboljša rešitev. Zaenkrat smo izredno zadovoljni s Sebastianom, ki se je našemu moštvu dolgoročno zavezal in tudi Mark Webber opravlja odlično delo. Trenutno smo osredotočeni na ta dva dirkača in ničesar ne želimo spreminjati,“ je povedal Horner, ki sicer 27-letnega voznika McLarna izredno ceni.

"Lewis je odličen voznik in povsem razumljivo je zakaj bi hotel dirkati za Red Bull. Vendar pa se moramo vprašti ali bi to tudi bila najboljša rešitev za nas,“ je za konec še dodal nekdanji 37-letni profesionalni dirkač.