Največja sprememba je gotovo ta, da se je klub z Bleda preselil v Ljubljano. Tako bo svoje tekme državnega prvenstva igral v Tivoliju, evropske pa v Stožicah, kjer si želi vsaj take podpore, kot jo je imel lani.

"Na Bledu oziroma v Radovljici enostavno nismo imeli več možnosti, da bi nadaljevali naš razvoj, ki se nikakor še ni končal. Zato smo bili nekako prisiljeni zamenjati lokacijo in se preseliti v Ljubljano, kjer je več možnosti za napredek. Verjamemo, da naši navijači to razumejo, tako da pričakujem, da nas bodo še naprej bodrili," je dejal Rasto Oderlap. Kljub zamenjavi mesta v novem klubskem logotipu barve ostajajo tradicionalne, oranžne in modre, takšni ostajajo tudi dresi, niso pa prevzeli tradicionalne ljubljanske zelene barve. A povezavam z novim mestom se le niso mogli povsem odreči, zato je zdaj v njihovem logotipu tudi ljubljanski zmaj, ki bruha ogenj in ima rep obrnjen navzgor, kar naj bi pomenilo, da bo klub še naprej napredoval.

Poleg selitve so v zadnjem času največ pozornosti zbudile govorice, da klub ne bo več nastopal v srednjeevropski ligi, ker ta ni zagotovila dovolj promocije, vodstvo kluba pa ni bilo zadovoljno niti s samo kakovostjo tekmovanja. A pri izgubi take ekipe, kot je ACH Volley, se je zganilo vodstvo tekmovanja, ki bi Slovence po vsej sili rado zadržalo, zato so v pogovoru našli določene rešitve. A te bo treba še uskladiti.

"Po novem obstajajo možnosti, da vendarle ostanemo v tem tekmovanju. Poskušali se bomo dogovoriti za turnirski sistem, s katerim bomo zapolnili prazne termine med tekmami lige prvakov. V teh terminih bi se tako med drugim merili še z dvema tekmecema, ki nastopata v ligi prvakov, Hypo Tirolom in Češkimi Budejovicami. S tem pa ne bo treba spreminjati terminov tekem državnega prvenstva, v katerem bomo letos nastopali od začetka do konca," pravi Oderlap.

Pri ACH Volleyju niso nezadovoljni z žrebom skupin lige prvakov. Tekmovali bodo v skupini F, skupaj s poljskim Skra Belhatowom, francoskim Toursom in Budvansko rivijero. "Vsekakor je bolje, da igramo v tej skupini kot pa na primer v skupini E. Menim, da lahko izpolnimo cilj in se uvrstimo v nadaljnje tekmovanje. Nato pa bomo spet razmišljali o organizaciji sklepnega turnirja, še posebno po vrsti pohval, ki smo jih dobili od vodstva CEV. Če se bomo odločili za organizacijo tega turnirja, pa to ne bo zaradi tega, da bi se direktno uvrstili med najboljše štiri, do tega bi si bolj želeli priti s svojimi rezultati."

Spremembe so tudi v igralskem kadru. Moštvo, ki ga bo še naprej vodil Igor Kolaković, so zapustili Kyle Van Dijk, Adan Simac, Vlado Petković in Vid Jakopin, za zdaj pa so prišli podajalec Gregor Ropret, sprejemalec-korektor Klemen Čebulj in sprejemalec Alan Komel. Oderlap in sodelavci iščejo še enega sprejemalca ali korektorja, kot pravi predsednik, pa je v igri kar nekaj zanimivih imen, ki jih še nočejo izdati.

Slovenski prvaki, ki nameravajo ubraniti tako naslov prvaka kot naslov pokalnega zmagovalca, si želijo, da bi sezono prebrodili brez težav s poškodbami. Glede na trenutno stanje položaj ni rožnat, saj reprezentanti, kot so Alen Šket, Matevž Kamnik in Dejan Vinčić, kažejo kronično nagnjenost k poškodbam. Po analizah so se v klubu odločili za nekaj sprememb tudi pri odgovornih, ki bodo zadolženi za telesno pripravljenost. Tako bo glavni fizioterapevt Marko Šercer prevzel tudi vlogo kondicijskega trenerja, za kar je tudi usposobljen, medtem ko bo lažja fizioterapevtska dela opravljal njegov pomočnik.

"Kaj je vzrok za številne poškodbe, ne vem. S tem se mora ukvarjati nekdo, ki je za to zadolžen. Jaz lahko potrdim, da so ti fantje nagnjeni k poškodbam. Mogoče ima kdo napačno tehniko, zato so poškodbe bolj pogoste. Sam v načinu treninga ne vidim nobenih težav," meni kapetan Andrej Flajs, ki je imel tudi sam nekaj težav s poškodbami, a je zdaj zdrav. Tudi zaradi reprezentančnega odmora, ki mu ga je namenil selektor Veselin Vuković in ki je Sevničana kar malce presenetil: "Po lanskih težavah s poškodbo in utrujenostjo sva se s selektorjem odločila, da v kvalifikacijah za EP ne igram. A letos sem vseeno pričakoval, da bom igral v evropsko ligi. Toda selektor se je odločil za mlajše in jaz to spoštujem. Če pa me bo potreboval za evropsko prvenstvo, sem na voljo."