Jani Brajkovič (34. mesto) je zaradi luknje v špalirju izgubil osem sekund. Na čelu te zasledovalne divizije so bili Korenov kapetan pri "plinarjih" Ivan Basso, Boletov "general" za skupno razvrstitev Damiano Cunego, Andy Schleck, Brad Wiggins, Tony Martin, ter sokapetana pri ameriških RadioShack Levi Leipheimer in Chris Horner. "Na vzponu nisem imel težav," je najprej dejal Jani Brajkovič, "bil sem sicer v ozadju skupine, vendar ni bilo potrebno, da bi se rinil v ospredje. Imel se še nekaj rezerve, kratki klanci mi nikoli niso ustrezali. Pričakoval sem, da bo težje. Imam dober občutek, ta klanec pa zame še ni bil pravi test."

Pravi, da ima vedno ob sebi najboljšega pomočnika - sebe: "Nihče posebej ne skrbi zame. Smo vsi za vse, med seboj si pomagamo, predvsem skrbim, da sem vedno spredaj." Od kapetanov malo izstopa Andreas Kloden na petem mestu.

Manj kot dva kilometra ceste v nebo, tudi s skoraj desetodstotnim naklonom, je imel najbolj na očeh Philippe Gilbert. Očitno pa sta dve kratki pospeševanji Alberta Contadorja, po katerem še posebej izstopa, najbolj spodrezali krila prvemu favoritu dneva, ki si je še kako želel zmago prav za 29. rojstni dan. Zanimivo, da sta si Gilbertova ekipa Omega Pharma Lotto in Evansova BMC v razmerju 60:30 odstotkov razdelili kontroliranje karavane na čelu kolone. Evans je imel na ozkih in zaradi ploh mokrih cestah težave z okvaro kolesa 19 kilometrov pred ciljem, vendar so ga pomočniki, med katerimi posebej izstopa George Hincapie, ki že 16. nastopa na Touru, hitro vrnili v glavnino.

To je tik pod vznožjem vzpona na Mur z narekovanjem močnega ritma navil še Borut Božič, vendar slednje njegovemu kolegu Marcu Marcatu ni pomagalo. Nizozemski "počitnikarji" so imeli v begu peterice Hoogerlanda. Božič si je vlil novo dozo samozavesti na letečem cilju, ki je letos zaradi spremembe pravil glede zelene majice najboljšega sprinterja veliko bolj na očeh. Z izjemo ubežnikov sta ga premagala le junaka ponedeljka Tyler Farrar in nosilec zelene majice Španec Jose Rojas (Movistar), za njim so ostali Goss, Galimzjnov in tik zadaj Mark Cavendish. "Da, zares sem na letečem cilju kar dobro sprintal. Boril sem se do zadnjega metra. Drugače je bilo ves dan pestro, z dežjem in norim ritmom. Moram reči, da sem se kar dobro počutil," je dan opisal Borut Božič. Zadnji optimizem je kot nalašč za današnjo etapo do Cap Frehela, ki je glede na profil namenjena sprinterjem, a vsi opozarjajo na veter ob obali, nervozo, stres, ki so poseben faktor Toura.