Na dirki nastopajo štirje Slovenci, na današnji etapi pa se je najbolj izkazal Jani Brajkovič (RadioShack), ki je z osmimi sekundami zaostanka zasedel 34. mesto. Kristijan Koren (Liquigas) je osvojil 51. (+0:23), Borut Božič (Vacansoleil) 125. (+3:04), Grega Bole (Lampre) pa 188. mesto (+8:13). V skupni razvrstitvi je Brajkovič na 16. (+0:18), Koren na 58. (+2:36), Bole na 153. (+9:17) in Božič na 169. mestu (+11:03).

Današnja preizkušnja se je razpletla v zadnjih metrih, na koncu pa se je zmage veselil Evans. Svetovni prvak iz leta 2009 je bil eden od resničnih junakov današnje etape, saj je slabih dvajset kilometrov pred ciljem zaradi tehnične okvare kolesa moral poiskati pomoč moštvenega mehanika, v nadaljevanju pa je ob izdatni pomoči sotekmovalcev vendarle prišel v položaj za etapno zmago.

Kakih 1,3 km pred ciljem je prvi potegnil trikratni zmagovalec Toura Contador, sledilo pa mu je okoli deset kolesarjev. Na 500-metrskem vzponu do Mur-de-Bretagna je največ moči za končni napad prihranil Evans in za las prehitel "El Pistolera", bržkone prvega pretendenta za končno zmago na letošnji francoski pentlji. Za Contadorja se letošnji Tour ni najbolje začel, v uvodni etapi si je zaradi skupinskega padca "privozil" skoraj poldrugo minuto zaostanka, a najbolj zahtevne in neizprosne etape so šele na sporedu, priložnosti za popravni izpit pa bo zanj in za druge favorite letošnje dirke še na pretek.

"Med današnjo etapo sem imel kar nekaj težav, zadnjo dobrih dvajset kilometrov pred ciljem. Zaradi tega sem bil med dirko precej živčen, a moji moštveni sotekmovalci so odlično opravili svoje delo. Z njihovo pomočjo sem zelo hitro ujel glavnino, na koncu pa prihranil tudi dovolj moči za etapno zmago," je po prihodu v cilj dejal 34-letni Avstralec, ki za vodilnim Hushovdom zaostaja sekundo.

Brajkovič je za današnjo etapo dejal, da je bila v zadnjih dvajsetih kilometrih zelo stresna. "Sam nisem imel na vzponu nobenih težav. Bil sem sicer v ozadju v skupini, vendar pa ni bilo potrebe, da bi rinil v ospredje. Če bi bila 'sila', bi lahko še pospešil. Kratki klanci mi nikoli niso ustrezali, 'bretanjski zid' pa je povrhu izjemno strm. Mislil sem, da bo to zame hujša preizkušnja, kot je bila. Dvokilometrski vzpon zame ni bil pravi preizkus pripravljenosti, imam pa zelo dober občutek," je Belokranjec komentiral četrto etapo.

Današnjo etapo je bolj ali manj zaznamovala peterica kolesarjev. Jeremy Roy, Imanol Erviti, Blel Kadri, Johnny Hoogerland in Gorka Izagirre so se že po pičlih devetih kilometrih "odcepili" od glavnine, ki jih je ujela šele štiri kilometre pred ciljem.

V sredo bo na sporedu peta etapa od Carhaixa do Cap Frehela v dolžini 164,5 km.

Podrobnosti o Dirki po Franciji si lahko ogledate tukaj.