V času zmagovalca so ciljno črto prečkali tudi Janez Brajkovič (Radioskack) na 40., Kristijan Koren (Liquigas) na 72. in Grega Bole (Lampre) na 89. mestu.

Farrar je postal prvi Američan z zmago na Touru 4. julija, na dan neodvisnosti, njegov moštveni kolega Hushvod pa je zadržal vodstvo v skupni razvrstitvi. Obenem je za Farrarja, enega najboljših sprinterjev sveta, to prva etapna zmaga na francoski pentlji.

Današnja ravninska etapa po zahodni Bretanji je bila naklonjena sprinterjem, kot so Farrar, Britanec Mark Cavendish, Italijan Alessandro Petacchi, Belgijec Tom Boonen in Hushovd. "Seveda bi takšno zmago podpisal kateri koli dan, a da je do nje prišlo prav 4. julija, je to le še češnja na torti. Res sem srečen," se je po zmagi smejalo Farrarju, ki se je ob prihodu v cilj spomnil na preminulega moštvenega kolega Belgijca Wouterja Weylandta, ki je umrl maja po nesrečnem padcu na letošnjem Giru.

Cavendishevo moštvo je pripravilo vse, da bi njihov prvi zvezdnik dobil tretjo etapo, a sta v zadnjih nekaj sto metrih naprej švignila Hushovd in Farrar. "Da za tebe dela svetovni prvak in rumena majica na Touru, je res nekaj neverjetnega. Hushvod je začel sprint in mi pomagal do zmage - to je res noro!" je moštvenega kolega pohvalil Farrar.

Na ciljni črti je bil Američan za las boljši od Francoza Romaina Feilluja na drugem mestu in Španca Joseja Joaquina Rojasa na tretjem, dobro pa se je znašel tudi Božič, ki je bil osmi.

Skupni vrstni red se po današnji etapi ni spremenil: v vodstvu je Hushovd, ki ima sekundo prednosti pred moštvenim kolegom Britancem Davidom Millarjem, tretji je Avstralec Cadel Evans (BMC). Branilec naslova Španec Alberto Contador, ki je izgubil kar nekaj časa, ko se je v soboto zapletel v padec, je skupno 69. in za vodilnim zaostaja 1:42 minute.

Četrta etapa dirke po Franciji bo na sporedu v torek, ko bodo kolesarji prevozili 172,5 kilometra od Lorienta do Mur-de-Bretagna.

Podrobnosti o Dirki po Franciji si lahko ogledate tukaj.