Bančne skupine Unicredit, NLB in Intesa Sanpaolo so zadržale prva tri mesta na Deloittovi lestvici največjih bančnih skupin v Adria regiji. Skupina Unicredit je lani zabeležila bilančno vsoto v višini 19,7 milijarde evrov, skupina NLB v višini 16,8 milijarde evrov, skupina Intesa Sanpaolo pa v višini 15,8 milijarde evrov, v lestvici navaja Deloitte.

Najuspešnejšim trem sledita skupini Hypo Alpe-Adria (10,9 milijarde evrov bilančne vsote) in Raiffeisenbank (10,4 milijarde evrov bilančne vsote).

Na lestvici največjih zavarovalniških skupin je najvišje mesto osvojila slovenska skupina Zavarovalnica Triglav, ki je po podatkih hiše Deloitte lani ustvarila bruto premije v višini 944 milijonov evrov. Na drugem mestu je skupina Croatia z obračunanimi 444 milijoni evrov bruto premij, na tretjem mestu pa skupina Agram s 322 milijoni evrov bruto premij.

Najuspešnejšim trem sledijo Adriatic Slovenica z 270 milijoni evrov bruto premij in Zavarovalnica Maribor z 260 milijoni evrov bruto premij, je pokazala raziskava, ki so jo posredovali iz hrvaške podružnice Deloitte. Ob tem dodajajo, da je slovenski trg zavarovalništva najrazvitejši v regiji.

Deloitte v skupino držav iz Adria regije uvršča Slovenijo, Hrvaško, BiH, Srbijo, Črno goro in Makedonijo.