V osrednjem programu, ki so ga organizatorji naslovili Film pod zvezdami in bo potekal med 16. in 22. julijem, bodo predvajali deset celovečercev novejše hrvaške filmske produkcije, med katerimi bodo tudi novi filmi Daliborja Matanića, Tomislava Radića, Branka Ivande in Irene Škorić.

Poleg nacionalnega programa bo v konkurenci za festivalske nagrade še devet filmov manjšinske hrvaške koprodukcije, kamor sodita tudi Vojnovićev in Pevčev film. V koprodukcijski program so uvrščeni še celovečerci iz BiH, Srbije, Črne gore, Danske in Nemčije.

"V primerjavi z lanskim letom, ko je bilo v glavnem programu sedem filmov, med manjšinskimi koprodukcijami pa tri, je domača produkcija naredila veliki korak naprej", je na nedavni novinarski konferenci ocenil umetniški direktor puljskega festivala Zlatko Vidačković. Poudaril je, da je pet filmov iz neodvisne produkcije, pet pa je dobilo finančno podporo države.

Tudi letos bodo v Pulju pripravili bogat mednarodni program. Na ogled bodo hrvaške premiere filmov z največjih svetovnih filmskih festivalov, med njimi tudi Burgerjev Circus Fantasticus in srbski celovečerec Montevideo - Bog te video Dragana Bjelogrlića. Napovedali so še filme Lise Chodolenko (Otroci so dobro), Nigela Colea (Hočem ženske pravice!), Philippea Le Guaya (Ženskega iz šestega nadstropja) in Oliviera Assayasa (Carlos).

Hočevarjeva uspešnica Gremo mi po svoje bo predvajana v sklopu programa za otroke. Program kratkega filma se bo osredotočil predvsem na erotične filme in mlajše avtorje, retrospektiva pa bo posvečena ameriškemu režiserju Jamesa Ivoryju.

Na festivalu bodo filme v najsodobnejši digitalni tehnologiji predvajali tudi v znameniti puljski areni. Festival sicer poteka na desetih mestnih lokacijah.