"Tako kot vsako leto so vsi klubi, ki nastopajo v ligi prvakov, odlični. Žreb določi ekipe, ki so poseben izziv. Nam je letos določil Poljake, Francoze in Črnogorce. To so ekipe, ki jih je mogoče premagati. Verjamemo, da smo dovolj močni in izkušeni, zato računamo na uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. Naš cilj ostaja finalni turnir lige prvakov," je razplet žreba komentiral predsednik upravnega odbora ljubljanskega kluba ACH Volley Rasto Oderlap.

Podpredsednik UO ACH Volley Aleš Jerala je dodal: "Gre za dobre ekipe. Francoski Tours je lani presenetil najmočnejše ekipe. V svoji skupini je premagal Fenerbahče, Sisley in Belgorod. Gre za ekipo, ki stalno dobro dela, ima dober izbor igralcev, razpolaga sicer z relativno nizkim proračunom, toda je zelo premišljeno sestavljena, zato žanje dobre rezultate. Upam, da so glede na odhod njihovega ključnega igralca v tej sezoni precej izgubili in bodo zato nekoliko oslabljeni. Belchatow ima relativno staro ekipo, zato bodo težko držali enako visoko raven igre kot v minulih letih. Tudi če jo bodo zadržali, so premagljivi. Z Budvo smo imeli lani dobre in slabe izkušnje, gre za ekipo, ki jo je treba maksimalno spoštovati. Lahke skupine v ligi prvakov ni. Kjer koli bi bili, bi bilo težko."

V ligi bo nastopalo še nekaj Slovencev. Miha Plot bo z belgijskim Asse Lennikom igral v skupini B, v kateri bo še lanski finalist in krvnik ACH Zenit iz Kazana, nemški Frierdrichsafen in romunski Remat. Miha Čebron s Hypo Tirolom in Alen Pajenk z Macerato bosta tekmeca v skupini E, kjer bosta nastopala še Lokomotiv Novosibirsk in Fenerbahče. Trenutno še ni znano, ali bo Tine Urnaut še naprej nosil dres poljske ekipe Zakse Kozle. Če bo, za kar pa ni veliko možnosti, bo igral v skupini C, kjer je še branilec naslova Trentino, španski Teruel in beograjski Partizan. Sebastijana Škorca v dresu Budvanske Rivijere najbrž ne bomo videli, prav tako še ni znano, ali bo Črnogorce še vedno vodil slovenski selektor Veselin Vuković.

V ženski konkurenci, kjer Slovenija ne bo imela svojih predstavnic, bo letos nastopilo dvajset ekip, v moški pa 24.