Kranjec je v soboto že v poskusnem s skoku s 118 metri, s čimer je le za meter zaostal za rekordom skakalnice, napovedal pohod na zmago. V zahtevnih razmerah z vetrom v hrbet je Kranjec vodil že po prvi seriji, v finalu pa odbil vse napade tekmecev. "Nastop na tekmi ni bil dober. Zame je prva tekma vedno težka, saj moram ujeti ritem in se otresti treme. Imel sem obilo dela sam s seboj, saj sem prvi skok skoraj zamudil, pred drugim pa pozabil startno številko. Zadovoljen bom takrat, ko bom na tekmi naredil dva takšna skoka, kot je bil poskusni. Manjka mi še eksplozivnosti, tehniko moram izpiliti in se prepustiti tekmovalnemu duhu," je povedal Robert Kranjec, ki je včeraj osvojil osmo mesto, potem ko je bil po prvi seriji drugi.

Jure Šinkovec je včeraj do zmage poletel s 14. mesta, potem ko je v finalu dosegel daljavo dneva 117 metrov. S tem si podaril najlepše darilo za 26. rojstni dan. "Zelo sem zadovoljen. Končno sem pokazal, da zmorem in znam. Hvala bogu," je bil jedrnat Jure Šinkovec.

Peter Prevc, ki je imel minule dni obilo šolskih obveznosti z maturo, ki jo je razdelil na dva dela, spomladanski in jesenski, je bil v soboto četrti in včeraj drugi. "Z začetkom sezone nisem najbolj zadovoljen. Rezerve imam v tehniki, preveč sem še napet, vse skupaj je treba storiti bolj lahkotno. V soboto se mi je prvi skok ponesrečil, na drugi tekmi je bilo že boljše," je povedal 18-letni Peter Prevc in v šali dodal: "Nisem vedel, kaj naj podarim Juretu Šinkavcu za rojstni dan, zato sem mu 'odstopil' prvo mesto." Novi selektor Goran Janus je bil zadovoljen z zmagama, ne pa s tehniko skokov.