Najboljši Slovenec je bil s četrtim mestom Rok Turk, ki pa skozi celoten reli ni mogel poseči v boj za najboljša mesta, saj je po enajstih hitrostnih preizkušnjah za zmagovalcem zaostal za 4 minute in 11 sekund. Piero Longhi, ki je v začetku še lahko držal stik z najhitrejšima, se je potem odločil, da se bo raje osredotočil na zmago v slovenskem državnem prvenstvu. Sicer je Harrach vodstvo prevzel že prvi dan in nato vozil ravno dovolj hitro in zanesljivo, da je za seboj zadrževal Baumschlagerja, čeravno med relijem ni nikoli vodil za več kot 15 sekund. Proti koncu preizkušnje je sicer Baumschlager napadel z vso močjo, a zanesljiva posadka Harrach-Schindlbacher se ni pustila presenetiti.

"V sklepnem delu relija sem lahko vozil malo manj agresivno, zato se mi je Baumschlager približal. A nisem hotel tvegati preveč, saj je bilo na cesti veliko kamenja, ki bi mi lahko poškodovalo pnevmatiko. Zato sem te zmage toliko bolj vesel, saj je bil to zahteven in težak reli," je bil po dirki zadovoljen Beppo Harrach, ki je lanski reli v Mariboru končal kot tretji. O tem, kako resno se je lotil letošnje dirke, veliko pove tudi podatek, da je v primerjavi z lani na en kilometer hitrostne preizkušnje vozil kar 1,5 sekunde hitreje.

Po pričakovanju pa Longhi ni imel hujšega tekmeca, saj je Rok Turk za njim zaostal za več kot minuto. Med prvimi desetimi v skupni razvrstitvi relija lahko najdemo le še enega Slovenca, Tomija Cilenška na osmem mestu. DP v reliju se bo nadaljevalo s peto dirko v Ajdovščini konec avgusta.