"Očitno sem se pri doskoku malo preveč sprostil. Za kazen me že zebe v zadnjico, bolečine pa še pridejo. Padec ni bil čisto zanalašč. Želel sem skočiti čim dlje, a pogoji z vetrom v hrbet tega niso omogočali. Zaradi padca se ne vznemirjam. Dolžina skoka je bila kar lepa. To pa je bistvo skokov," je bil prvi komentar Primoža Peterke, ki je nastopil trikrat, pristal pa pri 108,5 metra, 101 metru in 106 metrih. Medtem ko se je zahvaljeval vsem, ki so prišli na prireditev, solz vsaj na prizorišču ni bilo.

"Vse bo prišlo za menoj šele v naslednjih dneh. Hvala vsem obiskovalcem, ki so prišli, in vam, ki ste mi zapolnili čas, da nisem imel veliko časa za razmišljanje, kako bo od zdaj naprej. Po zadnjih skokih ne čutim nobenega olajšanja, saj so skoki moje življenje že od šestega leta naprej," je povedal 32-letni Peterka in še posebno čuval startno številko, s katero je nastopil še zadnjič.

"Ob vsakem skoku mi je bilo malo težje. Pričakoval sem kakšnega gledalca več, a najpomembneje je, da so prišli vsi tisti, ki so mi stali ob strani vso kariero," je dodal Peterka, ki za največji uspeh kariere šteje osvojitev dveh velikih kristalnih globusov (1997 in 1998), ker je to štiri mesece dolga serija s 30 tekmami. Zmagal je na 15 tekmah za svetovni pokal, je edini Slovenec, ki je osvojil prestižno novoletno turnejo (1996/97), postal je prvi Slovenec, ki je poletel čez 200 metrov (Kulm), na ekipnih tekmah je osvojil bronasti kolajni na olimpijskih igrah (Salt Lake City 2002) in svetovnem prvenstvu (Oberstdorf 2005).

Peterka ostaja v smučarskih skokih kot pomočnik trenerja v ženski reprezentanci. "O skokih vem kar nekaj, trenerskega posla se še učim od Matjaža Triplata in iz knjig. Kaj bo prišlo ven na koncu, bomo videli. Moja skakalna zgodba se bo uspešno nadaljevala pri dekletih," je odločen Peterka.