Poleg rednega čiščenja kadi in umivalnika pa se malo redkeje lotimo čiščenja računalnika, zaves, preprog in pa vzmetnic. Nove raziskave strokovnjakov iz londonske bolnišnice Barts namreč kažejo, da so prostori in predmeti, za katere menimo, da so čisti, povečini idealni za razvoj in razmnoževanje nevarnih bakterij in parazitov.

Znanstveniki londonske bolnišnice Barts so odkrili, da je ravno vzglavnik poln alergenov, pršic in pa bakterij. Po dveletni uporabi je več kot tretjina vzglavnikov tako prežetih z bakterijami, kar lahko povzroči tudi kakšno bolezen, na primer astmo.

Naši, slovenski strokovnjaki pa so pred kratkim prišli do spoznanja, da niso pred bakterijami varni niti pomivalni in pralni stroji, ampak so polni potencialno nevarnih mikrobov.

Kljub temu, da je vsak dom poln bakterij, jih je večina vendarle zdravju dokaj nenevarna. Številni strokovnjaki opozarjajo, da so nekatere bakterije pravzaprav dobrodošle, saj sterilni prostori, posebno za otroke, niso dobri, saj telo v rani dobi ne začne razvijati učinkovitega imnološkega sistema.