Ekipa Lampre in Bole se tako na uradni predstavitvi v srednjeveški areni Puy du Fou ni mogla ponašati z barvami prvaka, pred današnjim startom pa je nekaj zadrege in bojazni pred morebitno kaznijo s strani UCI. Nositi majico prvaka ni samo čast, je tudi dolžnost. Da je bila zadrega slovenskega prvaka še toliko večja, so Boletu na dolgi potovalni avanturi letalski prevozniki izgubili tudi vso prtljago. "Tako mi sploh ni dolgčas. Na dirko niti ne mislim," je navrgel Bole, katerega start seveda ni vprašljiv.

Kolesar iz Begunj je tudi eden iz široke skupine, ki že prvi dan od Passage du Pois do Alouettes (191 kilometrov) lahko obleče rumeno majico. Po norem začetku, kjer vsi že v prvih 100 kilometrih ob obali pričakujejo veliko vetra, prerivanja in padcev, kot je običajna norost prvih tednov toura, ter tudi razbitja kolone na več skupin, je namreč sam zaključek speljan v kratke klance. Glede na selekcijo je pričakovati, da bodo namesto klasičnih hitrih sprinterjev v ospredju tudi močnejši fantje, med katerimi je pogojno tudi Borut Božič, predvsem pa Grega Bole.

"Po mojem bo v etapah, ki potekajo čez kratke klance, v Bretaniji prav Gilbert pokazal, kako močan je. Ko požene pedala, leti mimo. Ste videli, kaj je naredil na belgijskem državnem prvenstvu? Pobegnil je tri kilometre pred ciljem in nihče mu ni mogel slediti," je opozoril Grega Bole in navrgel nekaj filozofije: "Težko ga bo premagati. Sicer je treba vse spoštovati, vsi se pripravljajo in odrekajo dnevu. Za zmago je treba biti v najboljši dnevni formi in imeti še srečo. Tour je težak, vem, kaj me čaka. V prvih dneh je treba biti vseskozi spredaj, zbran in seveda močan. Bomo videli, kaj lahko naredimo. Odvisno bo tudi od vloge. Najprej si želim čim več zmag Alessandra Petacchija. Tak zvezdnik, kot je on, nikoli pred startom ne reče, naj njegovo vlogo prevzamejo drugi." No, Petacchi je že sam rekel, da bo zanj prva prava etapa - tretja.

Da bo prve dni zelo pestro, bo poskrbel tudi ekipni 23-kilometrski kronometer v nedeljo. Že na uvodni predstavitvi ekipe v viteški areni v mestecu Puy de Fou so gledalci izžvižgali lanskega zmagovalca in prvega favorita Alberta Contadorja (Saxo Bank), ploskali pa Andyju Schlecku, ki nastopa z novo ekipo Leopard. Glede startnih številk je prav zanimivo, da se je edino ekipa RadioShack držala ustaljene prakse in startne številke delila po abecedi z Janijem Brajkovičem s številko 71. Niso podlegli skušnjavi , da bi na vrhu ustoličili Američana Hornerja ali Leipheimerja, čeprav bi bil dober razlog, saj bo ameriški sponzor še dve leti podpiral ekipo. Nedelja bo tudi prvi veliki preizkus enotnosti ekip in testni dan za vse favorite za skupno zmago, ki ne želijo zapravljati sekund po nepotrebnem. Ekipa RadioShack pa je v Les Essarts tudi ena od favoriziranih deveteric.