Na poslovilni tekmi Primoža Peterke, ki je osvojil dva velika kristalna globusa in zmagal na 15 tekmah za svetovni pokal, so pripravili bogat spremljevalni program. Peterka bo skočil po poskusni seriji (ob 17.45), prvi seriji (18.45) in finalni seriji (19.20). "Pričakujem lepo prireditev in upam na čim več gledalcev, predvsem zato, da mi bo lažje pri srcu. Z organizacijskimi pripravami na poslovilno tekmo sem imel toliko dela, da sploh nisem imel časa razmišljati o skokih, letenju, koncu kariere...," je povedal Primož Peterka. Potem ko je z odliko opravil izpita za trenerski licenci C in B, so mu ponudili delo pomočnika v ženski reprezentanci. Delo je z veseljem sprejel, dekleta pa so ga z zagnanostjo prijetno presenetila, obenem se je že lotil študija, da prihodnje leto dobi še licenco A-pro.

Na prvih tekmah nove sezone druge skakalne lige bo nastopilo 13 držav, slovenskega reprezentanca bo tekmovala kar s 16 skakalci. Potem ko je selektor Goran Janus izbral Kranjca, Prevca, Mežnarja, Tepeša, Zimo, Pikla, Šinkovca, Nagliča in Judeža, so si na izbirni tekmi v Kranju reprezentančni nastop priskakali še Urbanc, Dobovšek, Pungertar, Justin, Mandl, Kramaršič in Lanišek. Od reprezentantov ne bo nastopil Jernej Damjan, ki dela po posebnem programu. "V mesecu, odkar sem v tej vlogi, ni bilo možno narediti veliko. Trenirali smo v Ramsauu v Avstriji ter Szczyrku in Zakopanah na Poljskem, kjer smo imeli tudi možnost primerjave s poljskimi in ruskimi skakalci. Razmere za delo so bile spremenljive, o skokih in kondicijski pripravi še ne morem govoriti, ker smo šele začeli skupno delo," je povedal selektor Goran Janus, ki bolj malo govori in veliko dela.

Za gledalce bo parkirišče v Savskem logu, kjer pa bo zaradi kolesarske dirke možno parkirati šele od 17. ure naprej. Cena vstopnice je deset evrov.