Sobota, 2. julija

Medtem ko bo na portoroškem privezu Bernardin privezana vojaška ladja Triglav, se bo na Ptujskem jezeru "s štrika snel" Bori Levski, ki bo poskusil postaviti nov svetovni in Guinnessov rekord v najdaljšem drsenju po plavajoči rampi.

V Ljubljani bodo izbrali še eno lepotico - tokrat miss universe Slovenije. Tole z vesoljno lepotico Slovenije zveni nekoliko zmedeno, kot "svetovno znan v svoji ulici", kajne?

Nedelja, 3. julija

V Postojni se začne Furmanski praznik 2011, ki ga pripravljajo Občina Postojna, Turistično društvo Postojna, Postojnska jama in Društvo za gostinstvo in turizem Postojna.

Zvečer bo na prenovljenem Kongresnem trgu v Ljubljani svečano že v drugo. Obeta se veličastna otvoritev Ljubljanskega festivala z Mahlerjevo Simfonijo tisočev. Skupaj bosta nastopila orkester Slovenske filharmonije in orkester Zagrebške filharmonije.

Ponedeljek, 4. julija

V Haagu se bo nadaljevalo sojenje Ratku Mladiću, vojaškemu poveljniku bosanskih Srbov.

Kitarski orgazem v Križankah. Ob devetih zvečer Al Di Meola, ki je v svoji znameniti karieri razvil edinstven slog. Med drugim je snemal ali igral z glasbeniki, kot so Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco De Lucía, Paul Simon, Phil Collins, Santana, John McLaughlin...

Američani praznujejo dan neodvisnosti, na Coney Islandu pa bo potekalo tradicionalno tekmovanje v požiranju vročih psov.

Torek, 5. julija

Francozinja Christine Lagarde bo začela svoj petletni mandat na čelu Mednarodnega denarnega sklada.

Sreda, 6. julija

Na skupni seji se bodo dobili člani odbora za obrambo in odbora za zunanjo politiko. Seznanili se bodo z "informacijo o varnostno-političnih razmerah v Afganistanu". Ne gre dvomiti, da bodo poslanci izkoristili priložnost tudi za bolj neprijetna vprašanja, kot je na primer napovedani predčasni umik slovenskih vojakov iz Afganistana, ki ga obljublja Pahor in o katerem ministrica Jelušičeva ne ve nič.

V Križankah bodo nastopili The National, ki na turneji predstavljajo zadnjo studijsko ploščo High Violet. Kritiki širom po svetu so High Violet ocenili za doslej najbolj dovršeno ploščo, mojstrovino v dosedanjem opusu skupine, ki jo mnogi uvrščajo med trenutno največje ameriške skupine.

Srbski predsednik Boris Tadić bo na prvem in zato zgodovinskem obisku v Sarajevu.

Četrtek, 7. julija

Generalni sekretar ZN Ban Ki Moon se bo v Ženevi srečal z voditelji ciprskih Grkov in ciprskih Turkov.

Petek, 8. julija

Francosko sodišče bo sporočilo, ali bo sprožilo preiskavo o vlogi nove direktorice IMF Christine Lagarde pri izplačilu odškodnine milijarderju Bernardu Tapieju.