Prav tako iz Abanke niso sporočili, po kakšni ceni so prodali Heliosove delnice. Na Ljubljanski borzi znaša njihov zaključni tečaj v zadnjem času 380 evrov, prometa pa vsaj v zadnjem tednu praktično ni bilo. Začetno izklicno ceno so v Abanki določili pri zaključnemu tečaju delnice na Ljubljanski borzi na zadnji trgovalni dan pred dražbo, pomnoženem s številom delnic. Za celoten paket je bila torej začetna izklicna cena določena pri nekaj manj kot 3,5 milijona evrov.

To je bil že drugi poskus prodaje Heliosovih delnic - prvo javno dražbo je Abanka napovedala za 1. junij, a jo je tik pred zdajci preklicala. Tedaj je sodelovanje na dražbi napovedal tudi Helios sam. Kot je v začetku junija za časnik Delo povedal predsednik uprave Uroš Slavinec, so hoteli delnice pridobiti v breme sklada lastnih delnic, če bi bila primerna cena.

S pooblastilom upravi za odkupovanje lastnih delnic so 23. junija na skupščini soglašali Heliosovi delničarji, kot je tedaj pojasnila uprava, z namenom izplačila udeležbe na dobičku in ohranjanja vrednosti delnice družbe. Kot pa je poročal časnik Finance, bi lahko Slavinec z nakupi lastnih delnic kapital družbe še bolj zaprl, po domače to pomeni, da bi ga ubranil pred nezaželenimi kupci.

Največji lastnik Heliosa je finančna družba Zvon Ena Holding (33,68 odstotka), ki je od konca marca v postopku prisilne poravnave. Med večjimi lastniki so še Slovenska odškodninska družba (9,83 odstotka), Kapitalska družba (8,56 odstotka) in vzajemni sklad Triglav Steber I (8,57 odstotka).