Slovenijo so na startu 4 x 100 m zastopale Pia Tajnikar, Sara Strajnar, Kristina Žumer in Merlene Ottey, slednja sploh ni tekla, ker palica ni prišla do nje zaradi napake pri drugi predaji med Strajnarjevo in Žumerjevo. Zmagala je Nemčija (43,35) pred Švico (43,90) in Litvo (44,70). Žumrova je edina od Slovenk tekla tudi v samostojnem nastopu in bila v drugi skupini teka B sedma (11,79, +1,0 m/s).

Powell, nekdanji svetovni rekorder, je v sprintu z dovoljenim vetrom (+1,0 m/s) za stotinko izboljšal prejšnji čas sezone Američana Tysona Gaya. Desetinko je zaostal drugi Jamajčan Michael Frater (9,88), tretjeuvrščeni Christophe Lemaitre, evropski prvak, pa je z 9,95 izenačil svoj in francoski rekord. Rojak slednjega, Tamgho, se je po dveh prestopih v tretji seriji s svojim edinim veljavnim poskusom povsem približal 18 metrom.

Avstralka Sally Pearson je na 100 m ovire z 12,47 tekla najhitreje letos na svetu, kar pa zaradi premočnega vetra (+3,3 m/s) ne bo štelo za letošnjo rekordno lestvico. Na 400 m je Amantle Montsho iz Bocvane (50,23) dokaj prepričljivo ugnala Američanko Sanyo Richards Ross (50,61).

Hrvatica Blanka Vlašić, najboljša atletinja lani na svetu, je bila v skoku v višino blizu izpada že na višini 1,90 m, ki jo je zmogla šele tretjič, na 1,95 m, pet cm pod njenim izidom sezone na svetu, pa je bila ob močnem vetru v prsi preveč negotova na zaletišču, da bi bila lahko višje od šestega mesta. Svetovna prvakinja je sicer ostala prva v točkovanju svoje discipline v diamantni ligi, na mitingu pa je zmagala Rusinja Ana Čičerova, ki je edina preskočila 1,95 m.

Olimpijski in svetovni prvak Andreas Thorkildsen iz Norveške je slavil v metu kopja na prvi večji tekmi po pettedenskem premoru zaradi poškodbe (88,19 m). Lani skoraj nepremagljivi Američan Christian Cantwell je z 21,83 m slavil svojo prvo zmago v suvanju krogle v tej sezoni. Evropski prvak Renaud Lavillenie iz Francije je bil najboljši v skoku s palico (5,83 m), Američanka Brittney Reese pa v skoku v daljino (6,85 m).