Čeprav bodo ljubitelji kolesarstva zagotovo pogrešali kakšno znano ime svetovnega in slovenskega kolesarstva, pa bo konkurenca močna. Ne sicer tako, kot je bila dirka po Sloveniji in tudi kakšna dirka v Kranju v preteklosti, ampak vseeno dovolj dobra, da se obeta zanimiva tekma. Od ekip najvišje ravni (Pro Toura) bo nastopil le Liquigas, ki prav gotovo računa na zmago, najbolj zveneče ime dirke pa bo prav gotovo Giovanni Visconti, tekmovalec ekipe Farnese Vini, ki je konec prejšnjega tedna spet postal italijanski prvak, prav tako pa je v Kranju že zmagal leta 2004.

Visconti je tudi zadnji tujec, ki je uspel premagati domačo konkurenco, v zadnjih šestih letih so namreč dirko dobili Matej Gnezda, Gašper Švab, Grega Bole, Borut Božič, Boštjan Mervar in Martin Hvastija. Od teh bo zagotovo na startu le branilec naslova Gnezda, saj je domači adut Švab poškodovan in še ne ve, ali bo lahko kolesaril, Bole in Božič sta na Touru, Mervar in Hvastija pa sta že končala aktivno turnejo. A oba zagotovo bosta na dirki, Mervar kot trener v Adrii Mobilu, reprezentančni selektor Hvastija pa bo celo vodil ekipo, sestavljeno iz slovenskih legionarjev, v kateri bodo Marko Kump, Jure Kocjan, Ino Aldo Ilešič, Andrej Omulec, Matic Strgar, Dean Podgornik, Andi Bajc in Franc Virant. Manjkali bodo še nekateri najboljši slovenski kolesarji, tudi tekmovalci Perutnine Ptuja na čelu z letos odličnim Robertom Vrečerjem, ki so odšli na dirko na Kitajsko.

"Mi smo napeli vse sile, da bo dirka dostojna imenu, ki ga nosi. Trasa ostaja enaka in je zelo zahtevna in dobesedno v vseh 177 km ne dovoljuje niti malo počitka. Tudi veliko taktiziranja ne more biti," je dejal organizacijski direktor Tomaž Poljanec, ki obžaluje, da tokrat ne bodo mogli prirediti tudi dirke Po ulicah Kranja, a verjame, da se bo ta vrnila že naslednje leto.