Za tekmo se nisem posebno pripravljal, vse delo je podrejeno izboljšavi tehnike, da bi šel sproščen na tekme poletne velike nagrade in nato samozavesten v zimo," je dejal Robert Kranjec.

V soboto bo tekmovalno kariero sklenil vaš vzornik in dolgoletni sostanovalec v hotelskih sobah Primož Peterka.

Odlično, da se bo to zgodilo v Kranju. Prireditve se že veselim, na prvem mestu je zame tekma, obenem bom skušal čim bolj uživati v zadnjih skokih Primoža.

Minuli tedni so bili burni, ker ste se skakalci združeni borili za denar, ki vam ga dolguje SZS.

Dogovorili smo se le za tisto, kar so nam dolžni še za lansko leto, za novo sezono sploh še nimamo pogodb. V podpis smo dobili pogodbo, a smo jo zavrnili, ker je nečloveška. Naših podpisov ne bo, dokler se fantje ne bomo počutili, da smo tudi mi ljudje in živa bitja. Za vse skakalce, skakalke in kombinatorce skupaj so ponudili 28.000 evrov neto za nagrade, kar pomeni, da vsak lahko dobi največ 1100 evrov. To vsoto lahko dosežeš že z zmagama v celinskem pokalu v Kranju, od denarja za dosežke v nadaljevanju sezone pa se nato lahko kar posloviš.

Vaš hobi je dirkanje z motorjem.

Pred mesecem dni sem bil z Gašperjem Čarmanom na dirkališču v Brnu. Na Češkem je prireditev, kjer plačaš in se voziš dva dneva. Z doseženim časom se sploh nisem uvrstil na dirko, a meni je bil užitek že trening.