Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v prvem delu pomerile z norveškim Larvikom, ki je v minuli sezoni slavil v ligi prvakinj, hrvaško Podravko Vegeto in najboljšo ekipo drugega kvalifikacijskega turnirja, ki bo na sporedu septembra. V tej kvalifikacijski skupini so še romunski Cluj, ruski Rostov, danski Viborg in zmagovalka prvega kvalifikacijskega turnirja. Liga prvakinj se bo začela 1. oktobra.

Krimovke imajo obilo izkušenj z nastopi v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, v letih 2001 in 2003 so ga celo osvojile, trikrat pa so nastopile v finalu (1999, 2004 in 2006). V minuli sezoni so v glavnem delu osvojile tretje mesto v svoji skupini in se niso uvrstile v polfinale.

"Na žreb tako ali tako ne moremo vplivati, žreb je pač naredil svoje. Z današnjim razpletom kroglic smo zadovoljni, ne preostane nam nič drugega, kot da se maksimalno pripravimo na naše tekmece, odločalo pa se bo na igrišču. V prvem delu lige prvakinj se bomo pomerile s starimi znankami mednarodnih rokometnih igrišč, predvsem tu mislim na hrvaško Podravko, po organizacijski plati pa sama potovanja ne bi smela biti preveč zahtevna, saj smo v Larviku in Koprivnici že igrali," je po današnjem žrebu dejala prokuristka galjeviške ekipe Tanja Polajnar.

Koprski rokometaši v ugodni skupini

Cimos Koper bo nastopil v skupini C, v njej pa so še nemški HSV Hamburg, romunska Constanta, ruski Sankt Peterburg, poljska Wisla Plock in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 3. V tej kvalifikacijski skupini bodo septembra nastopali makedonski Metalurg, islandski Hafnarfjördur, norveški Haslum in izraelski Maccabi Srugo Rishon Le Zion. Liga prvakov se bo pričela 28. septembra.

Koprska zasedba se v sezoni 2008/09 ni prebila v glavni del tekmovanja lige prvakov, saj je v skupini E, kjer so nastopali še ruski Čehovski medvedi, španski Portland San Antonio in romunska Steaua iz Bukarešte, zasedla četrto mesto. Tokrat so njene možnosti za preboj v osmino finala veliko večje, kar je po žrebu priznal tudi trener Fredi Radojkovič, ki v novi sezoni ne bo mogel računati na Dušana Podpečana, Milana Mirkovića, Uroša Elezovića in Darka Stanića, novi obrazi v dvorani Bonifika pa so zaenkrat Gorazd Škof, Uroš Bundalo in Matevž Čemas.

"Naša skupina morda ni tako spektakularna, a je z izjemo nemškega kluba nekako na naši kakovostni ravni. Žreb je bil zelo ugoden, ob pravem pristopu pa imamo v tej enakovredni skupini dokaj realne možnosti, da se uvrstimo v osmino finala," je po dunajskem plesu kroglic dejal Radojkovič, ki se je žreba udeležil skupaj z managerjem kluba Andrejem Belišem.