Ker Mednarodna kajakaška zveza (ICF) zahteva, da od letos naprej tekmovanje traja tri dni, so imeli slovenski organizatorji obilo težav, da so za petek, ko je bil delovni dan, nabrali dovolj prostovoljcev. "Proračun prireditve smo zbili minimum, znašal je 60.000 evrov. Če ne bi bilo armade prostovoljcev, ki delajo za sendvič in majico, tekme ne bi mogli organizirati, saj je v Sloveniji slab odziv sponzorjev, ne glede na to, da gre za vrhunsko tekmovanje v naravi," je pojasnjeval Žmavc. Neugoden je tudi dopoldanski termin za polfinalne in finalne vožnje, ne strinjajo se s tem, da je ICF za produkcijo TV-signala najela francosko televizijsko postajo, ker menijo, da bi TV Slovenija svoje delo opravila bolje.

Čeprav je ob progi v Tacnu najslabša infrastruktura med vsemi prizorišči na svetu, so od ICF že dobili ponudbo za organizacijo finala svetovnega pokala prihodnje leto, torej po koncu olimpijskih iger v Londonu. "Ob lanskem svetovnem prvenstvu smo po zaslugi župana Zorana Jankovića rešili problem s parkirišči. Druga težava je denacionalizacija za zemljišča ob progi, kar pa ni v rokah mesta Ljubljana in Kajakaške zveze Slovenije," je dodal Žmavc, ki je imel veliko dela tudi s tem, da je panožna zveza, ki jo vodi, sploh finančno preživela. Ker je država zamujala s svojim deležem, so živeli na kredit in limit v banki, zaposlenim pa plače izplačevali z zamudo, da so tekmovalci lahko sploh hodili na treninge in tekmovanja.

"Ker je zamujal denar iz ministrstva za šolstvo in šport, je Fundacija za šport v prvi polovici leta rešila marsikatero likvidnostno težavo malih panožnih zvez. Nikoli ne bomo imeli toliko prilivov, da bi lahko ugodili vsem apetitom. Marketinški potenciali se zmanjšujejo, zato bi država morala zagotoviti pogoje za vrhunske rezultate v tistih nacionalnih olimpijskih športih, ki so temelj uspehov. Sploh ne vem, kje slovenski šport jemlje, da se prebija naprej in dosega takšne rezultate. Pod to vlado se je povsem sfižilo zaposlovanje vrhunskih športnikov v državni upravi. Število delovnih mest po ministrstvih se je celo zmanjšalo. Početje nekaterih ministrov lahko naredi slovenskemu športu veliko škode. Zakon o športu je star 15 let, temeljito so se spremenile ekonomske in socialne razmere, zato bi morala iti v korak s časom," je končal Žmavc.