Po dirki je bil sveže kronani zmagovalec dirke Ben Spies seveda več kot zadovoljen: "Ko sem prevozil ciljno črto, je bil to res poseben trenutek v moji karieri. Ves konec tedna je bil nekaj posebnega, a zmaga, te nisem pričakoval. Končno se je vse obrnilo v moj prid, vsekakor mi je pomagalo trčenje med Lorenzom in Simoncellijem, a tudi v nadaljevanju sem mirno nadzoroval dogajanje na stezi. Najpomembnejše pa je bilo, da mi je na hladnejših pnevmatikah v začetnih krogih uspelo pridobiti dovolj prednosti, da me zasledovalci niso mogli več ogroziti."

Drugouvrščeni Casey Stoner se je kmalu sprijaznil z drugim mestom in se niti ni preveč trudil, da bi ujel izredno hitrega Spiesa: "Zelo slabo sem startal, in če ne bi bilo trka v drugem ovinku, bi na tej dirki zelo težko prišel na stopničke. Tako pa sem bil v nadaljevanju previdnejši, saj je bil sprednji del motocikla izredno nemiren."

A vseeno je pred dirko najbolje kazalo kuštravemu Marcu Simoncelliju, ki je s svojo hondo najbolje obvladal pasti steze v Assnu. Dober rezultat so si obetali tudi pri Yamahi, ki so 50-letnico dirkanja v motociklizmu proslavili s posebno barvno shemo motociklov Jorgeja Lorenza in Bena Spiesa. Simoncelli ni najbolje startal, zato je pred njega prišel Spies, v drugem ovinku pa je bil Italijan preveč pogumen pri dodajanju plina, zaradi česar so hladne pnevmatike izgubile oprijem s stezo in Simoncellija je katapultiralo s steze. Pri tem je zaprl pot Jorgeju Lorenzu, ki je v preteklosti povedal že marsikatero pikro na Simoncellijev račun. Po dirki je bil Lorenzo naravnost besen na Simoncellija: "Neverjetno, kako brezbrižno se je dirke na hladnih pnevmatikah lotil Simoncelli. Razumem, da me ni želel spraviti s steze, ampak v prvih ovinkih moramo biti previdnejši. Bridgestonove pnevmatike se počasneje segrevajo na delovno temperaturo in na to moramo dirkači v prvih krogih zares paziti. Mislil sem, da se je Simoncelli iz preteklih dogodkov kaj naučil, a se očitno ni. Če ne bo spremenil načina vožnje, bomo imeli letos še več poškodovanih dirkačev." Italijan je v svoj bran povedal: "Sredi ovinka mi je 'vzelo' zadek, ko sem vozil skoraj brez plina. Žal mi je za Lorenza, ampak mislim, da nisem vozil prav nič bolj agresivno kot vsi drugi dirkači." Na koncu je Lorenzo v cilj pripeljal kot šesti, Simoncelli pa je bil na precej dolgočasni dirki na koncu deveti. Naslednja dirka bo na sporedu tretjega julija v Mugellu v Italiji.