Dirka v Valencii sicer ne bo šla v zgodovino formule 1 po pestrem dogajanju na stezi, saj smo videli sicer zanimivo, a povsem povprečno dirko. Povprečno pa ni vozil Sebastian Vettel, ki je tako slavil še šestič v tej sezoni: "Mogoče je bilo navzven videti, kot da se dolgočasim v dirkalniku, a temu ni bilo tako. Enostavno smo to pot prav vse naredili prav, ni bilo nobenih težav, dirkalnik pa je bil več kot popoln. Prav užival sem, saj sva se z dirkalnikom ujela v pravo harmonijo. Z malce drugačno strategijo smo zadeli v polno, rezultat pa je bila nova zmaga."

Prav tako zelo zadovoljen je bil Fernando Alonso, ki je z drugim mestom končno prekinil "Valenciin urok". Španec je namreč prvič, odkar je dirka v Valencii, stopil na zmagovalne stopničke: "Zame je bila to precej zanimiva dirka, saj sva se z Markom Webbrom kar naprej borila za drugo mesto. Kmalu je postalo jasno, da bom moral na vsak način priti mimo njega, če bom hotel priti do drugega mesta, prvo pa je bilo povsem nedosegljivo. Sebastian je vozil, kot da je z nekega drugega planeta."

Mark Webber pa ni mogel povsem skriti razočaranja, ker je moral Alonsu prepustiti drugo mesto: "Lahko bi bil drugi, a žal je Fernando vozil zelo dobro, meni pa je ponagajala tehnika. V prvih krogih na trših pnevmatikah sem moral biti bolj pazljiv, pa še pri zadnjem postanku sem napravil manjšo napako. Za piko na i je na koncu poskrbela še napaka na menjalniku."

Precej slabo pa je šla dirka od rok Lewisu Hamiltonu in Jensonu Buttonu, po Buttonovi zmagi v Kanadi so mnogi pričakovali, da bosta srebrna dirkača glavna izzivalca Red Bulla. A značilnosti steze v Valencii niso bile pisane na "srebrno kožo", saj sta se oba dirkača obupno borila s slabim oprijemom, pnevmatike pa so bile, kot je povedal Hamilton, povsem nerešljiva uganka. Zato je Hamilton lahko zadovoljen s četrtim mestom, Button, ki mu je med dirko še povsem odpovedal sistem KERS, pa s šestim.

Eden najbolj nespretnih dirkačev na tej dirki pa je bil vsekakor Michael Schumacher. Sedemkratni svetovni prvak je deloval precej nebogljeno in je vozil prek meja zmogljivosti dirkalnika. Tako se je tudi zapletel v edino omembe vredno trčenje na tej dirki, ko je po postanku v boksih prepozno zavrl pred ovinkom, zato mu je Vitalij Petrov poškodoval sprednje krilce. Pri tem je Schumacher celo malce prevozil belo črto pri izvozu iz boksov, a očitno ne dovolj, da bi morali ukrepati v vodstvu dirke.

Naslednja dirka bo na sporedu 10. julija v Silverstonu.