Slovenski odbojkarji so izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred odhodom v Osijek, saj so si zagotovili nastop na zaključnem turnirju v Košicah. A do tega so prišli na način, ki si ga prav gotovo niso želeli. Po zmagi v petek so namreč drugo tekmo proti Hrvaški izgubili, predvsem zaradi sprejema, ki je bil na trenutke katastrofalen. S servisi jih je uničil predvsem prvi zvezdnik Hrvaške Igor Omrčen, ki je dokazal, koliko pomeni svoji ekipi. Najboljši je bil, ko je bilo to najbolj potrebno, in je bil zagotovo glavno ime na trenutke kakovostnega, na trenutke pa tudi povprečnega dvoboja.

"Moji igralci so bili kar nekoliko fascinirani nad njegovo kakovostjo. To in pa dejstvo, da smo sredi tekme izvedeli, da so Britanci osvojili dva niza, s čimer je bilo jasno, da bomo prvi v skupini, je odločilo tekmo. Čeprav si nismo želeli izgubiti, pa smo cilj dosegli, kar je najvažnejše. Poraz me ne skrbi, tudi v tej tekmi sem videl nekaj dobrih stvari, predvsem me je navdušil Šket, pa tudi Ropret je še en plus v tej reprezentanci," po porazu ni bil posebno razočaran slovenski selektor Veselin Vuković, ki bo igralcem pred zadnjima obračunoma proti Belgiji - nepomembni tekmi bosta na sporedu čez 14 dni v Mariboru - dal nekaj odmora.

Po petkovi zmagi proti Hrvaški je Veselin Vuković povedal: "Vesel sem, da smo pokazali, da je bil poraz proti Veliki Britaniji le posledica slabega dneva. O tem sem bil tudi prepričan, saj se je v Mariboru prejšnjo nedeljo dogajalo veliko nerealnih stvari. Nerealna je bila naša slaba igra, nerealna je bila britanska dobra predstava, nerealno je bilo sojenje. Tokrat je tekma pokazala precej bolj realno sliko in moram reči, da sem videl marsikaj dobrega. Čeprav je še bilo nekaj nihanj, se forma pred odločilnimi tekmami še naprej stopnjuje. Predvsem me veseli pristop, saj so bili borbeni prav vsi fantje. Veseli me dober sprejem, blok je bil spet pravi, ravno tako Mitja Gasparini v napadu in Tine Urnaut na sprejemu, svoje sta dodala Alen Komel in Klemen Čebulj. Ne smem pa pozabiti na Roka Satlerja, ki se nam je po poškodbi Dejana Vinčića pridružil, čeprav je imel drugačne načrte. A je pokazal veliko mero patriotizma. Ravno ta pa je tisti, ki me spravlja v dobro voljo. Boj za svojo državo mora biti na prvem mestu, to sem fantom govoril, ko sem prevzel vodenje reprezentance."