Kolesar RadioShacka je (le) za 22 sekund ugnal Roberta Vrečerja (Perutnina) ter za minuto in sekundo drugega udeleženca bližnjega francoskega Toura Kristijana Korena (Liquigas).

Z drugim absolutnim naslovom državnega prvaka (2004, 2009) je Brajkovič na standardni trasi Solkan-Plave (37,8 kilometra), kot sam pravi, z odlično oceno opravil zadnjo malo generalko za 98. Tour de France. Brajkovič si je novi naslov zelo želel, čeprav se je "ure resnice" lotil s trdim treningom in višinskimi razmerami bivanja, vedel pa je, da sta najhujša tekmeca zelo močna. S časom 45 minut in 53 sekund in povprečjem 49,4 km/h je le za sedem sekund zaostal za svojim do zdaj najboljšim časom vseh prvenstev ob Soči iz leta 2009, ko ga kljub vrhunski formi Bruyneel ni vzel v ekipo na Tour. "Težko primerjam ti dve vožnji. Tedaj sem bil res v najboljši formi, zdaj mi še malo manjka, saj vrhunec načrtujem za drugi teden julija. Tudi dan tedaj ni bil tako vroč kot tokrat. In tedaj sem se kronometru več posvečal," je navrgel razlike, ki mu za celotno sliko še dvigujejo optimizem. Vožnjo je odpeljal brez merilca moči in števca, glavni motivator je bil kar selektor Martin Hvastija v spremljevalnem avtomobilu.

Robert Vrečer je s tretjim časom vseh kronometrov ob Soči potrdil, da je pravo odkritje sezone te zelo zahtevne prvine. Junak Ljubljane je še dan prej na cestnem DP v Kromberku razmetaval moči do zadnjega kilometra. "Seveda se mi je poznalo. Šele v zadnji četrtini sem dobil pravi občutek in tam bil tudi najhitrejši. Hitrost ni bila optimalna," je Celjan opisal znamenja naporov prejšnjega dne in nadaljeval: "Brajko je eden petih najboljših na svetu v tej disciplini. Lahko sem le ponosen, da sem drugi za njim." Števec mu je poskakoval med 45 in 59 kilometrov na uro. Kristijan Koren, absolutni prvak 2007, se je kljub času 46:54 (tudi četrti čas trase doslej) moral sprijazniti s tretjim mestom: "Nisem razočaran. Lanski čas sem izboljšal skoraj za minuto, ki je bil prav tako dosežen pred Tourom. Tudi Vrečer letos dobro vozi kronometer, ni me presenetil. Poleg tega sem imel pester teden s številnimi obveznostmi, zato to ni bil optimum. Je pa dobra popotnica za odhod v Francijo."