"Zdravstveno stanje se noče in noče dokončno popraviti. Zdaj je v križu zagrabilo Vinčića, Jakopin je poskušal trenirati, a že prvega treninga ni dokončal, Škorc je zaradi infekcije celo končal v Kliničnem centru. Vidič ima študijske obveznosti, v strokovnem štabu pa smo se odločili, da bomo v Osijeku igrali le z enim liberom. To bo Miha Plot, zato doma ostaja tudi Aleš Fabjan. Na srečo se je vrnil Alan Komel, treningi so pokazali, da zaradi odmora ni veliko izgubil. Nov igralec v ekipi je Rok Satler, ki je k nam prišel dobesedno s treninga odbojke na mivki, je pa že pred tem z reprezentanco opravil nekaj treningov in je bil ves čas na čakanju," je razmere opisal pomočnik selektorja Tine Sattler, sicer Rokov brat, čeprav se priimka v njunih potnih listih razlikujeta.

Mesto prvega podajalca bo tako zavzel Gregor Ropret, ki je z ekipo vseskozi in z njo tudi uigran. "V tem ne vidimo večje težave. Vinčića bo sicer težko nadomestiti, toda tudi Dejan v zadnjih tekmah zaradi poškodbe kolena ni bil zmožen prikazati igre, kot smo od njega navajeni. Ropretu povsem zaupamo, verjamemo, da zaradi odsotnosti Vinčića ne bo slabša," se ne obremenjuje Sattler.

Hrvati napovedujejo, da se bo poleg Vulina in Kovačevića v ekipo vrnil tudi prvi hrvaški zvezdnik Igor Omerčen, a kot pravi Sattler, se Slovenci zaradi tega ne bodo podelali v hlače. "Zmag ne moremo obljubljati, seveda pa si želimo, da si čim prej zagotovimo nastop na zaključnem turnirju. Za nas je trenutno najbolj pomembno, da popravimo igro, z njo pa bodo prišle tudi zmage. Poraz proti Veliki Britaniji smo pozabili. Na dobronamernem sestanku smo se dogovorili, da bo odslej pristop boljši, igralci se morajo zavedati, da zmage ne morejo priti kar tako," je dodal Sattler.

Hrvati so prepričani, da bodo Slovencem zagrenili življenje, čeprav imajo za uvrstitev na zaključni turnir zgolj teoretične možnosti. Slovenci bi si s petimi točkami na Hrvaškem že zagotovili nastop v Košicah. Za pet točk pa sta potrebni dve zmagi, vsaj taki kot v Mariboru.