"Kot vsako leto tudi letos ni manjkalo težav. Lahko smo ponosni na lokalno okolje, ki nas podpira, da bomo že 16. v nizu organizirali atletsko prireditev. Ekipa sodeluje skupaj že dolga leta, zato me sama izvedba ne skrbi. Zadnje tri, štiri tedne se ukvarjamo le še z dnevnimi težavami in si pomagamo," je pojasnil predsednik velenjskega kluba Marjan Hudej in dodal, da je vsako leto želja organizatorjev, da bi bil miting boljši od preteklega leta.

Te želje so glede na vsakoletno izjemno izvedbo in konkurenco zelo visoke. Da bo imel poln velenjski stadion (organizatorji pričakujejo med 2000 in 3000 gledalcev) kaj videti, je bil med najzaslužnejšimi generalni sekretar velenjske prireditve Luka Steiner. Poleg tega, da bodo z izjemo poškodovanih slovenskih atletov v Velenju nastopili prav vsi najboljši, bo tudi mednarodna konkurenca odlična. Na stadionu Ob jezeru bodo v torek med 19.30 in 22. uro tekmovali svetovni prvak v skoku v višino Jaroslav Ribakov, evropski prvak v metu kladiva Libor Charfreitag, evropska prvakinja v metu kopja Linda Stahl, evropska prvakinja v skoku ob palici Svetlana Feofanova, evropska podprvakinja v teku na 200 metrov Elizaveta Brizgina, odlični skakalki troskoka Dana Veldakova in Ana Pjatih, Veronika Šutkova, ki ima daleč najboljši rezultat na svetu v skoku v daljino (695 centimetrov), najboljša metalka kopja sezone Maria Abahumova, najboljši metalec kladiva sezone Krisztian Pars...

"Želimo si, da bi znova upravičili status kategorizacije Mednarodne evropske organizacije. Veseli smo, da se po enoletni odsotnosti aktivno v našo sredino spet vrača Primož Kozmus, v metu kladiva pa bo sicer ena najmočnejših konkurenc. Dokončna startna lista bo znana v nedeljo popoldan, a sem prepričan, da večjih odstopanj ne bo," je pojasnil Luka Steiner in podrobneje predstavil startno listo, ki jo lahko Velenjčanom zavida marsikateri miting s precej večjim denarnim skladom.