Sobota, 25. junija

Dan državnosti.

V škotskem Strachurju bo na drugo obletnico smrti Michaela Jacksona potekalo prvenstvo v močvirskem nogometu. Pojasnila so verjetno povsem odveč.

Nedelja, 26. junija

V nemškem mestu Lindau se bo že 61. zbralo približno dvajset Nobelovih nagrajencev s področja psihologije in medicine ter približno 550 mladih raziskovalcev z vsega sveta. Namen srečanja je navezati stike, izmenjati ideje in začrtati projekte za prihodnost.

Ponedeljek, 27. junija

V kamboški prestolnici Phnom Penh se bo začel sodni proces proti po položaju najvišjim še živim pripadnikom Rdečih Kmerov - nekdanjemu predsedniku Khieju Samphanu, "Bratu številka dva" Nuonu Cheaju, nekdanjemu zunanjemu ministru Iengu Saryju in njegovi ženi Ieng Thirith, nekdanji ministrici za socialne zadeve. Vsi so obtoženi genocida.

Torek, 28. junija

Parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb bo obravnavala predlog poročila o delu komisije za leto 2010. Poročilo bodo pod budnim očesom predsednika komisije Zvonka Černača seveda obravnavali za zaprtimi vrati.

Sreda, 29. junija

Medtem ko bo evropska komisija gledala naprej in predstavila dolgoročni proračun Unije za leta 2014 do 2020, bo v slovenskem državnem zboru nova epizoda retrogradnosti: sestala se bo preiskovalna komisija za ugotovitev politične odgovornosti ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča zaradi suma klientelizma in koruptivnega ravnanja.

Četrtek, 30. junija

Britanski princ William in njegova sveža žena Catherine bosta obiskala Kanado, iztekel se bo rok, do katerega mora upravni odbor Mednarodnega denarnega sklada poiskati novega direktorja, ameriški obrambni minister Robert Gates pa bo na ta dan odstopil.

Petek, 1. julija

Predsedovanje Evropski uniji bo iz rok Madžarske prevzela Poljska. Upajmo, da Pahor v naslednjih dneh ne bo po Orbanu v zobe vzel še Donalda Tuska.

Tudi letošnja izvedba festivala Rock Otočec bo potekala na idilični lokaciji ob reki Krki.