Če bi torej matičar vsakemu tretjemu paru ob koncu obreda dejal "lahko poljubite nevesto, potem pa se vidimo v ločitvenem postopku", ne bi kaj dosti izkrivljal resnice. V letu 2010 je sicer svojo prvo zakonsko zvezo sklenilo 88,8 odstotka vseh ženinov in 89,8 odstotka vseh nevest, je v sredo sporočil statistični urad. In še dodal, da je v istem letu istospolno skupnost registriralo devet parov. Noben par je ni deregistriral...

700.000 potnikov manj se je lani prevažalo z 301 mestnim avtobusom v Sloveniji, je v sredo ugotovil statistični urad. Zeleni, rdeči, rumeni, modri, v poli ali McDonalds oblečeni stroji so vozili na 114 progah, dolžina prog pa je bila glede na leto 2009 daljša za 5 odstotkov. A da ne bo slika tako črna: javni mestni prevoz je uporabilo za eno Nemčijo in še za eno Ljubljano potnikov za povrh.


11 tožb je na okrožnem sodišču v Ljubljani vložil Janez Ivan Janša, diapazon toženih pa sega od novinarjev preko medijskih hiš do tožilcev. Glede na pri Slovencih izjemno priljubljen šport tožarjenja, ex-premier verjetno niti ni rekorder v individualni disciplini, vsekakor pa med politiki presega povprečje. Le še dve zadevi od 11 sta trenutno odprti.


33 mesecev je minilo od sprejetja projekta gradnje mariborske medicinske fakultete do minulega torka, ko je predsednik države in Mariborčan Danilo Türk položil temeljni kamen na bregu desne Drave, kot bi rekel župan Kangler. Celoten projekt je vreden 39,8 milijona evrov, od tega je 25 milijonov evrov evropskih sredstev, skoraj 6 milijonov evrov znaša DDV, tri milijone evrov pa je država plačala za odkup zemljišč in stanovanj na desnem bregu Drave. Rektor mariborske Univerze Danijel Rebolj optimistično pričakuje, da bo stavba stala v 20 mesecih.

15 milijonov evrov bo po sredinem dogovoru ruski milijarder Roman Abramovič, lastnika Chelseaja, plačal nogometnemu klubu Porto za trenerja Andreja Villas-Boasa. Gre za najdražji trenerski prestop v zgodovini, Villas-Boas pa naj bi podpisal petletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla pet milijonov evrov. 416.000 evrov in nekaj drobiža mesečne plače niti ni tako slabo.

172 minut je v ponedeljek in torek okušal vonj, vzdušje in rastočo travo Wimbledona naš najboljši teniški igralec Blaž Kavčič. In izgubil.

272 lip so razdelili na uradu vlade za komuniciranje, kjer so skupaj z ministrstvom za kulturo - službo za državne proslave in ob pomoči ministrstva za kmetijstvo, Zavoda za gozdove Slovenije ter društva Ekologi brez meja zasnovali širšo akcijo sajenja lip po vsej Sloveniji, da bi tako kot pred dvajsetimi leti simbolno zaznamovali obletnico samostojnosti. Sajenje lip je bilo mogoče tudi preko spleta. Na Facebooku je namreč delovala aplikacija Zasadi svojo lipo, kjer je od sredine decembra 2010 do začetka junija 2011 svojo lipo zasadilo 46.709 uporabnikov Facebooka.