Že ob 11. uri je imel sponzorske obveznosti, potem pa bi moral po prvotnem načrtu v svoj vadbeni kamp v London. A sta se s trenerjem Linfordom Christijem dogovorila, da bo Škofjeločan še teden dni ostal v Sloveniji, do najmočnejšega atletskega spektakla na slovenskih tleh, velenjskega mitinga, ki bo 28. junija.

Osovnikar na svoji športni poti ni imel veliko poškodb, če se je kakšna pojavila, so bile večinoma manjše. Znanje, ki si ga je pridobil na medicinski fakulteti, mu je na vsakem koraku prišlo prav. "Koleno mi močno oteka, kar nedvomno ni dobro. Po drugi strani sem vesel, da lahko nemoteno treniram in tudi tekmujem. Upam, da ni kaj hujšega, saj sem resnično trdo garal, da bi bil po nekaj slabših sezonah znova uspešnejši," nam je razložil Matic Osovnikar.

Ko je podpisal pogodbo z zvestim sponzorjem, katerega predstavnik je bil Tomaž Krajnčič, je Osovnikar pojasnil, kako se je po dobrega pol leta navadil na življenje v Londonu. "Lahko rečem, da sem vesel, da sem sprejel izziv. Pozitivno sem presenečen nad načinom dela, življenjem v Londonu in z vadbeno skupino. Prve mesece sem se nekoliko lovil, se privajal na novega trenerja, zdaj pa lahko rečem, da že nekaj časa vse poteka v najlepšem redu. Edina stvar, ki jo v Londonu pogrešam, je boljša medicinska oskrba. S tega stališča sem precej vezan na Ljubljano, kar je precejšen logističen problem." Direktor Atletske zveze Slovenije Boris Mikuž mu je ob tej priložnosti obljubil, da se bodo na zvezi potrudili, da mu olajšajo skrbi z medicinsko oskrbo.

"Ne skrivam, da z rezultati na začetku sezone nisem zadovoljen. Najboljši dosežek 10,40 ne kaže tega, kar si želim. Ves čas si dopovedujem, da ne smem prehitevati dogodkov in moram biti potrpežljiv. Načrt je, da naj bi bil najbolje pripravljen julija, ko bom tudi imel pet, šest močnih mitingov, na katerih bom poskušal doseči normo za nastop na svetovnem prvenstvu v Daeguju (10,25 - op. p.)."

Ob koncu je do pred kratkim nekaj let najboljši belopolti atlet, ki mu je naziv speljal novi čudežni deček Francoz Christophe Lemaitre, ki je minuli konec tedna na 100 metrov z dosežkom 9,95 izboljšal francoski rekord, povedal, da sta se z dolgoletnim trenerjem Albertom Šobo dogovorila, da bosta znova sodelovala. Vendar le do mitinga v Velenju, ko se bo Osovnikar znova vrnil v vadbeni center v London. Dotlej si bo kakšen večer v domači družbi lajšal tudi z vodno pipo, ki jo je kupil v Izmirju. Prejšnjo je namreč načel zob časa, kar pomeni, da se je nekdanji nakup amortiziral.