Kot je na novinarski konferenci v Ljubljani poudaril generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca, bodo posamezni organizatorji Slovenian Beach Toura vnovič poskrbeli za atraktivna tekmovanja, ki so sestavni del drugih dogodkov v omenjenih krajih. V Mokronogu bo tekmovanje potekalo vzporedno s Kresno nočjo, na Ranci ob Ptujskem jezeru odbojkarski dogodek prerašča v prireditev širših razsežnosti s številnimi koncerti, v Kranju bo prireditev potekala ob tradicionalni Kranjski noči, v Mokronogu pa bodo tudi s finalnim turnirjem obeležili 40-letnico odbojke v tem kraju. Turnirja na Ptuju in v Kranju bo prenašala tudi televizija.

Za gledalce bo tudi zaradi spremljevalnih prireditev dobro poskrbljeno, pri OZS pa so si kot eno temeljnih nalog postavili tudi, da tekmovanje v odbojki na mivki postavijo na višjo raven. Končno so uredili registracijski in tekmovalni pravilnik, poskrbeli za minimalne enotne standarde, poletje pa bodo vnovič zaznamovali s številnimi kampi za mlade. Odbojkarji na mivki so dobili tudi koordinatorja. To delo bo opravljal Brane Maček: "Letos bo najtežje, saj prvič delamo po novem načinu, v prihodnje pa se bo zdaj vedelo, kdo kaj dela in kdo je za kaj odgovoren."

V vsakem od krajev prirediteljev obljubljajo prav posebno atraktivno prireditev. Posebno pa so se potrudili v Kranju, kjer bo letos tribuna sprejela kar 2000 gledalcev, posebnega pomena pa sta tudi ekološka in humanitarna nota turnirja na Gorenjskem. Na humanitarni tekmi bodo namreč zaigrali številni gorenjski športniki, med drugim pa naj bi udeležbo že potrdili skakalec Primož Peterka, judoistka Raša Sraka, hokejist Tomaž Razingar, prireditelji pa upajo, da bo nastopil tudi kranjski košarkar Marko Milič. Izkupiček prireditve bo namenjen kranjski porodnišnici.