Predsednik podjetniškega sindikata Teša Branko Sevčnikar je povedal, da njihova pravna ekipa preučuje vse možnosti, ena izmed njih je tudi revizija celotnega postopka na vrhovnem sodišču, čeprav se v sindikatu zavedajo, da morajo zanjo imeti tehtne razloge.

"Dejstvo je, da višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani ni upoštevalo nobenega našega argumenta. Kljub temu ni rečeno, da bomo šli s postopkom naprej. Počakali bomo na mnenje naše ekipe pravnikov, odločitev o nadaljnjih korakih pa bomo sprejeli do 10. julija," je še dejal Sevčnikar.

Z zavrnitvijo pritožbe s strani višjega sodišča je sodba sodišča v Celju postala pravnomočna in izvršljiva.

O nezakonitosti stavke v Tešu, ki je potekala od 12. novembra do 16. novembra lani, je sprva odločalo celjsko delovno sodišče, ki je razsodilo, da je bila stavka v organizaciji sindikata Teša nezakonita. Nezakonitost stavke je sedaj potrdilo tudi višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani.

Delovno sodišče je ugotovilo, da stavka ni bila organizirana zaradi uresničevanja ekonomskih in socialnih pravic ter interesov iz dela. Prav tako ni bila organizirana zaradi ogrožanja varnosti, zdravja ljudi in premoženja, navajajo v Tešu in dodajajo, da je sodišče zato sprejelo odločitev o nezakonitosti novembrske stavke.