Leta 1991 ustanovljeni Dudelange že ima izkušnje s slovenskim tekmecem. Pred tremi leti je v kvalifikacijah za ligo prvakov dvakrat z znosno razliko izgubil proti Domžalam (0:1 in 0:2). Čeprav devetkratni prvak Luksemburga na evropskem prizorišču redko doseže kakšen gol, kaj šele zmaga, ima za seboj nekaj uspehov. V sezoni 2005/2006 je pripravil presenečenje, ko je po podaljšku z zmago s 4:0 na povratni tekmi izločil Zrinjski iz Bosne in Hercegovine. To je ena od treh zmag, ki jih je dosegel v evropskih tekmovanjih. Sicer se lahko Dudelange pohvali z eno najvišjih zmag v evropskih ligah v minuli sezoni. Proti Wiltzu je zmagal s 15:0.

Še manj mednarodnih uspehov ima andorska Santa Coloma. Na trinajstih tekmah v evropskih pokalih je zabeležila eno zmago - leta 2002 je senzacionalno z 1:0 premagala Maccabi iz Tel Aviva, a vseeno izpadla. Lani so pozornost poželi, ker je bilo igrišče na stadionu v Santa Colomi, ki sprejme 900 gledalcev, preslabo za izvedbo tekme, zato so proti malteški Birkirkari za zeleno mizo izgubili z 0:3 in bili finančno kaznovani.

Precej težje delo kot Mariborčanom se v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo obeta Kopru in Olimpiji. Ljubljančani bodo imeli priložnost, da se Širokemu Brijegu (državno prvenstvo je končal na četrtem mestu) oddolžijo za poraz v minuli sezoni, svojim navijačem pa za katastrofalno predstavo, ki je bila tudi posledica kaotičnega stanja med zmaji v tistem obdobju. Olimpija je izgubila z 0:2 in 0:3, še več bolečin pa je povzročil sum o nameščanju izida. Široki je leta 2007 iz pokala UEFA izločil tudi Koper. Trenutno je prvo ime moštva nekdanji nogometaš Maribora Dalibor Šilić, pomembno vlogo imajo tudi štirje Brazilci in en Argentinec. Nekoč so bili člani Širokega tudi nekateri bolj znani nogometaši, kot so Saša Papac, Stanko Bubalo in Mirko Hrgović.

Medtem ko Ljubljančanov ne čaka dolga pot, je nasprotno s Koprčani. Najmanj so si želeli ravno kazahstanskega predstavnika iz Karagandija, četrtega največjega kazahstanskega mesta s 500.000 prebivalci. "Rudarji" so v evropskih pokalih nastopili le trikrat in se nikoli niso prebili v naslednji krog, v preteklosti pa so bili nagnjeni k nameščanju izidov. Pred tremi leti je bil namreč Šahter vpleten v podkupovalno afero. Ker je sodeloval v nameščeni tekmi, je bil kaznovan z odvzemom točk, glavni akterji pa so bili suspendirani. V svojih vrstah imajo nekaj nogometašev iz nekdanje Jugoslavije, tudi Aldina Đidića, ki je bil pred leti član Interblocka.

Na isti konec Evrope kot nogometaše Olimpije bo pot peljala Domžalčane. Žreba je bil najbolj vesel branilec Ivan Knezović, kajti igral bo proti "svojim" Dalmatincem, ki jih zelo dobro pozna. Radnički nogometni klub Split se je šele pred letom dni prvič uvrstil v prvo hrvaško ligo, na koncu sezone pa zaostal le za Dinamom in Hajdukom. Člana splitskega kluba sta tudi nekdaj najboljši strelec slovenske lige Romano Obilinović in nekdanji nogometaš Maribora Predrag Šimić. Prvi zvezdnik ekipe je bil v minuli sezoni Ivica Križanac, ki je zavrnil Hajduk in se pridružil mestnemu tekmecu.