Kako ste doživeli doslej svoj tek življenja?

Sam tek sicer ni bil nič posebnega, a sem bila izjemno motivirana. Predvsem zaradi turške tekmovalke in bivše evropske prvakinje Nevin Yanit, ki je bila, sodeč po rezultatih, nekoliko slabše pripravljena. Lovila sem jo vso tekmo, morda zato na koncu naredila kakšno napako, a se je vse izteklo v najlepšem redu. Odgovarjalo mi je dejstvo, da sem bila na notranji stezi nekoliko odmaknjena od dogajanja. Večkrat me namreč zmoti, če mi tekmovalke od starta preveč pobegnejo.

Dosegli ste najboljši čas v karieri in pravite, da tek ni bil nič posebnega...

Ko sem prišla v cilj, nisem pričakovala posebej hitrega časa. Napako sem naredila na deveti oviri, ko sem prišla preblizu nje in sem skočila v zrak. V preteklosti je to pomenilo, da sem tekla okrog 13,33. Zato me je bilo strah tega, da ne bom spet kje videla kakšne trojke. A vendarle bi bilo bolje, da se ne pritožujem in rečem, da je bil za mano odličen tek.

Na tekmi ste poleg Turkinje vzeli skalp tudi evropski dvoranski prvakinji Derval O'Rourke. Kakšen je občutek?

Lahko bi se bahala, a se ne bom. Kot sem že omenila, je Turkinja v tej sezoni počasnejša, po mojih informacijah pa je Irka šele dobro začela sezono, tako da bo gotovo postala še hitrejša. V letošnji dvoranski sezoni sem proti Irki ob njenem uvodu v sezono že tekla, a me je gladko prehitela. Zavedam se, da je mogoče tako kakovostne tekmovalke prehiteti le z odličnim tekom in tudi časom.

V tej sezoni veliko tekmujete. Je to ključ do uspeha?

Za menoj je že sedem tekem, tako da sem zelo zadovoljna, ker sem izpolnila normo precej pred začetkom svetovnega prvenstva. To pomeni, da se lahko zdaj malce spočijem, manj tekmujem, potem pa se z novim ciklom treningov čim bolje pripravim na vrhunec sezone.

Ko smo se dan pred tekmo v Izmirju pogovarjali s Christino Vukičević, nam je rekla, da se je le držite in boste dosegli normo. Očitno ste njen nasvet dobro upoštevali...

Christina je res v redu punca. Veliko se pogovarjava. Bivša Jugoslavija vedno potegne malce skupaj. Pred startom sva se s Christino zabavali, tako da je bilo vzdušje res pozitivno. Ko je videla, da sem tekla normo, je bila izjemno vesela.

Prvič boste tekmovali na svetovnem prvenstvu. S kakšnimi občutki boste konec avgusta odpotovali v Južno Korejo?

Vem, da mi bo zelo vroče in se nikakor ne bom mogla nadihati svežega zraka. V Daeguju sem sicer že bila in nanj nimam preveč lepih spominov. V finalu univerzijade (leta 2003, op. p.) sem bila diskvalificirana, čeprav je tedaj napačno startala Rusinja. Vesela sem, da bom imela priložnost na tistih stezah izboljšati občutek. Zapomnila sem si tudi stadion, ki je res super.

V Izmirju je kljub vaši zajetni točkovni podpori slovenska reprezentanca izpadla iz prve lige slovenske atletike.

V tekmo sem šla osebno s tremi cilji. Dva izmed njih, normo za svetovno prvenstvo in posledično veliko število točk, sem slovenski reprezentanci priborila, žal pa nisem dosegla tretjega cilja, da bi Slovenija obstala med prvokategorniki. Upam, da se bomo čim prej vrnili.