Kot je na današnji novinarski konferenci namreč ocenil Juri, v zadnjem obdobju ni bilo dovolj skupnega načrtovanja v "tem pomembnem prostoru, ki je podvržen intenzivni rasti in razvoju".

Aktualnemu županu in kandidatu za še en mandat Borisu Popoviču (Koper je naš) Juri sicer priznava, da je "vnesel neko novo dinamiko v ta prostor", vprašanje pa po njegovem je, kam usmeriti to dinamiko.

Juri je bil kritičen tudi do koprskega mestnega sveta, ki je po njegovem mnenju "izključno glasovalni stroj, kjer ima župan ogromno večino" in kjer "praktično ni debate". Sam pričakuje, da se je to obdobje končalo in da bo novi župan - v stranki upajo, da bo to skupni kandidat SD, LDS, Zares in Oljke Janez Starman - podvržen nadzoru civilne družbe in strank v mestnem svetu.

Na kandidatni listi prevladujejo nečlani stranke, kot poudarja Juri, pa so zastopani vsi geografski deli Mestne občine Koper ter različni poklicni, interesni in izobrazbeni profili. Med kandidati sta tudi nekdanja urednica Primorskih novic in predsednica koprskega Zares Barbara Verdnik ter kulturnik Primož Bebler. Slednji je danes ocenil, da je prav področje kulture, z izjemo "pop kulture", v Kopru najbolj deficitarno.

Omenjena lista bo v mestnem svetu tako morala odsevati različne interese s skupnim imenovalcem zasledovanja skupnega dobrega in kohezivnega razvoja celotnega območja občine, je še dejal Juri.

Realno sicer računajo na sedem sedežev v mestnem svetu, Juri pa v primeru izvolitve ne bo prepustil položaja, ampak se bo poleg poslanskega dela dejavno vključil tudi v delo v mestnem svetu.

Novinarske konference se je udeležil tudi županski kandidat Janez Starman, ki je poudaril potrebo po dialogu. Kot je opozoril, je tudi med strankami, ki ga podpirajo, veliko razlik, celo znotraj samih strank. Sam pa bo v primeru izvolitve prisluhnil vsem glasovom, tudi če bodo prišli od strank, ki ga ne podpirajo. "Kar je dobro, je dobro ne glede na to, s katere strani prihaja," je namreč pojasnil.