Po sobotni tekmi slovenski selektor Veselin Vuković nad igro ni bil navdušen, a vendar zadovoljen zaradi zmage, igro pa je ocenil z naslednjimi besedami: "Na tekmah imamo podobne težave. Pride do nihanj, ki pa so po svoje razumljiva. Če bi ves čas igral z isto postavo, verjamem, da bi zmagali gladko, a igralcem, ki dolgo časa niso igrali, oziroma tistim, ki so perspektiva slovenske odbojke, moram ponuditi priložnost. Ker pa nekateri niso dovolj pripravljeni, pride do padca. Konec koncev smo prva niza odigrali korektno, do padca pa je prišlo tudi po sodniški napakah in odmoru zaradi protestov. Sodniki so bili katastrofalni. Naredili so ogromno napak, večinoma v našo škodo, a tudi v njihovo. Še kako nam manjkata Vid Jakopin in Alan Komel, saj smo na mestu sprejemalca najtanjši, predvsem zaradi neizkušenosti."

Vuković je včeraj po 13 zaporednih zmagah doživel prvi poraz, odkar je selektor Slovenije. Tokrat igra Slovenije ni bila spremenljiva, ampak slaba. Britanci so suvereno dobili vse tri nize, Vuković pa je po tekmi zmajeval z glavo in se znova pritoževal tudi nad sodniki: "Že deset dni živimo z mislijo, da moramo samo stopiti na igrišče in bomo zmagali. Ta poraz nas bo malo streznil. Če bi nam uspelo dobiti vsaj kakšen niz, potem bi lahko tekmo obrnili v svojo korist, tako pa smo preprosto naredili preveč napak. Preprosto neverjetno je, da sodniki naredijo 70 napak v korist samo ene ekipe. Ni tako hudo, da smo izgubili, v vseh skupinah ni ekipe, ki še ne bi bila poražena."

V zadnjih štirih krogih se bo Slovenija za prvo mesto borila z Belgijo, ki je dvakrat s 3:2 premagala Hrvaško. Slovenija ima na prvem mestu 20 točk, Belgija jih ima osem. V naslednjih dveh krogih Slovence prihodnji konec tedna čakata tekmi s Hrvaško v Osijeku.