Primorec je vse razkril že pred startom. "Danes bomo vse naredili za sprint. Po moje je tudi prevelik interes drugih ekip za sprint. Če se bo razkopalo, se bo le na koncu v Gorici. Nibali ima glavo naravnano na soboto in tedaj namerava narediti, kar želi. Kaj pa res misli, ve sam. Ko se usede na kolo, je povsem druga osebnost kot zunaj cest," se je razgovoril Kristjan Koren. In tako se je tudi zgodilo. Nibali je dobre tri kilometre pred ciljem zares poskusil z napadom čez vzpetino na Pristavi, a mu je bil Vrečer takoj za obročnikom. "Sploh nisem dobro videl, kdaj je napadel. Očitno dobro pripravljen scenarij Liquigasa. Zelo hitro in brez težav sem ga ujel," je Robert Vrečer potrdil moč in samozavest.

Kot zanimivost, najboljši mladi Diego Ulissi iz Lampreja ga je pred zaključkom prosil za uslugo, naj ne napada v klanec, da ne bi pokvaril načrtov za Boleta. "Na vrnitev usluge ne računam, korektnost pa tudi nekaj šteje. Prepričan sem, da smo tako močna ekipa, da se nimam česa bati," je samozavesten Vrečer. "Matej Mugerli in Jure Golčer imata izkušnje iz elitnih ekip Liquigasa in LPR. Matej Marin in Luka Rakuša sta že vse izkusila v Perutnini. Dejan Bajt je naredil šolo pri Miranu Kavašu v Savi, Boštjan Rezman v Radenski. Jure je dve leti pomagal Danilu Di Luci na italijanskem Giru tudi do drugega mesta, potem ni kaj govoriti. V skupini me vodi brez stresa. Tudi če mene zagrabi panika, me hitro umiri. Moji znajo, drugi pa tudi že vedo, da sem močan. Prepričan sem, da mi tudi druge nevšečnosti, kot je dež, sedaj ne morejo prizadeti."

Vrečer želi premoč kronati na domačem hribu na Golteh (1386 metrov). Po vzponu čez Črnivec in Kranjski Rak (1020 m) se iz Mozirja cesta v 15 kilometrih dvigne za 1050 metrov. "V zadnjih najbolj strmih dveh kilometrih bo toliko navijačev, kot jih na slovenskih dirkah še ni bilo," goreče napoveduje.