Kaj vas je pred startom najbolj skrbelo?

Malce sem le bil v dvomih, da mi ne bo uspelo. Sedaj vem, da sem v dobri formi, vsaj v taki, kot sem jo predstavil na dveh dirkah na avstrijskem Koroškem, z zmago v Djekšah in Velikovcu. Sedaj lahko rečem le – Golte, prihajamo. Tam bom prvi napadel, če bo treba. Na Golteh se bo v zadnjih kilometrih zbralo toliko ljudi, kot jih v Sloveniji ob cesti še ni bilo.

Na katere stvari ste bili pozorni med vožnjo?

Kronometer ni bil lahek. V vožnji na čas je vsak meter trpljenje. Skozi prve ovinke nisem tvegal, saj bi tam lahko s padcem vse izgubil. V smeri Dolenjske sem na števcu videl hitrost 58 do 60 kilometrov na uro in vedel sem, da sem hiter. Od obrata nazaj v nasprotni veter pa sem dal samo glavo med roke in šlo je na polno. Oči sem imel več časa zaprte kot odprte. Skozi »meglo« sem pazil le na linijo, luknje na cesti, zadnji ovinek sem odpeljal na meji.

Med slovensko kolesarsko srenjo je bilo slišati nekaj vzvišenih besed, da so napovedi nekaterih poznavalcev o vaši zmagi na tem kronometru pretirane.

Mislim, da je bil za tem predvsem strah, podcenjevali me zagotovo niso. Zagotovo so vsi dobro vedeli, na kako močni dirki prve kategorije UCI sem zmagal na Poljskem in kakšne konkurente sem imel v kolesarjih ekipe CCC Polsat. Za njih je, kot je dejal Srečko Glivar, ta dirka malo svetovno prvenstvo. Poleg tega imam ob sebi pravo ekipo Perutnine. Če bom oblekel rumeno majico, sem prepričan, da jo bom pripeljal v Mozirje, pod Golte. Potem me ne skrbi več. Golte vidim od doma, vsaj štirikrat na teden sem tam. Golte so najtežji klanec v Sloveniji. Prav zato bom vozil z največjim zadnjim verižnikom s 27 zobmi. Vem, kaj nas čaka.

V ekipi niste taktizirali s startno številko kot denimo Giovanni Visconti, ki je dolgo vodil.

Izkazalo se je, da smo imeli vsi enake pogoje. In želel sem startati kot osmi iz svoje ekipe. Moja srečna številka je osem.

Kaj vam pomenita etapna zmaga in rumena majica na Dirki po Sloveniji?

Kot bi zmagal in nosil majico na francoskem Touru. Če me že vsi primerjate s takšnimi, kot je Alberto Contador.