Dobnikar je pojasnil, da je akcijo v času trajanja od 16. maja do 16. junija podprla družba Petrol, potekala pa je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino. Namen akcije je bilo pridobiti čim večje število krvodajalcev in tako slovenskemu zdravstvu zagotoviti primerno oskrbo s krvjo. Zato so, kot pravi, tudi pripravili spletno stran www.daruj-kri.si, kjer je mogoče dnevno spremljati, katere skupine krvi trenutno najbolj primanjkuje.

Vodja akcije pri Petrolu Žiga Fišer je povedal, da danes zaključujejo uspešno humanitarno akcijo, ki je najbolj obiskana krvodajalska akcija v zadnjih desetih letih. Ta akcija je po njegovem mnenju spodbudila solidarnost in pripeljala do velikih rezultatov ter do zavedanja, da so ljudje pripravljeni pomagati sočloveku. Akcijo so, kot dodaja, podprli številni posamezniki in skupine, predstavniki medicinske stroke in medijev. Udeležili pa so se je tudi številni znani Slovenci in Slovenke.

Direktor Zavoda RS za transfuzijsko medicino Igor Velušček pa je poudaril, da so z akcijo želeli narediti čim širšo bazo krvodajalcev, kar jim je po njegovi oceni tudi uspelo. Ob tem je izrazil zadovoljstvo, da se je preko akcije vključilo veliko novih predvsem mladih krvodajalcev.

Predsednik uprave Ljubljanske borze Andrej Šketa je pojasnil, "da je čas, da se zamislimo in začnemo pomagat ljudem, ki so zaradi prometnih ali drugih nesreč v stiski ter darujemo kri". Kot je dodal, občasno tudi uslužbenci Ljubljanske borze darujejo kri, k temu pa jih tudi sami spodbujajo.

Predsednik uprave koncerna Sintal Robert Pistotnik pa je o svoji odločitvi, da daruje kri, dejal, "da je to družbeno odgovorno in pravilno, saj nesreča nikoli ne počiva". Tudi delavci njihovega koncerna so se odzvali akciji, dodaja.