Kot sta pojasnila Vojsk in Damjan, bodo skakalci v teh dneh dobili prvi del denarja. Nekateri mlajši skakalci, ki so v gmotno najbolj zahtevnem položaju, bodo takoj dobili ves znesek, ki jim pripada po pogodbi. Preostali dolg do reprezentantov bodo poravnali do septembra (ves dolgovani znesek naj bi znašal okoli 70.000 evrov). Zveza je pristala tudi na zahtevo skakalcev, naj jim od premij ne odbije 4,4 odstotka. "Veseli smo, ker so hitro reagirali. Vse skupaj je trajalo predolgo. Spet smo v sponzorskih oblačilih. Z veseljem jih bomo nosili tudi v prihodnje, če bo vse lepo in prav," je bil dobre volje Jernej Damjan, medtem ko je Vojsk odgovarjal tudi na nekatere očitke, izrečene na torkovi novinarski konferenci.

Direktor zveze je (to večkrat poudari) najprej pojasnil, da ključne odločitve sprejema izvršni odbor, on pa zgolj izvaja naloge, s čimer pa ni mogel pobegniti pred manj prijetnimi vprašanji. Pojasnil je, da se višina proračuna, ki ga imajo za svoj program na voljo Tina Maze in skakalci, med seboj ne da primerjati, ker je način urejanja drugačen. Na vprašanje, koliko denarja "odpade" na tekmovalca v vsaki od omenjenih ekip (konkreten odgovor bi razkril, koliko zvezo stane Mazejeva in koliko en smučarski skakalec na sezono), pa je dejal, da tega ne more povedati. Strinjal se je, da se ne sme več zgoditi, da tekmovalci pol leta ne bi dobili plačila, ki jim pripada po pogodbi.

Skakalci so nekaj očitkov natrosili tudi na višino nagrad, ki so ob uspehih najboljše slovenske smučarke višje kot v primeru zmag skakalcev. "Nagrade določajo trg in pokrovitelji. Črpa se jih iz virov, ki jih SZS dobi," je dejal Matija Vojsk in dodal, da bodo skakalcem pogodbe za novo sezono v podpis ponudili v teh dneh.