"Pogovorili smo se o vseh odprtih vprašanjih in kako jih reševati. Našli smo sporazum glede osebnih prejemkov, prav tako pa smo našli skupni jezik pri opremi in obveznostih do pokroviteljev. Dogovorili smo se tudi, kako naprej in kdo so sogovorniki za posamezna vprašanja. Zadovoljen sem z njihovo kooperativnostjo. Pozabimo na minule dni, gremo naprej na treninge, tekmovanja in pa seveda na drugi strani izpolnjevati obveze do tekmovalcev, trenerjev in pokroviteljev," je po sestanku, ki je trajal skoraj dve uri, povedal direktor SZS Matija Vojsk.

Slednji je razložil, da bodo sredstva povezana z odmenami izplačana že v teh dneh, tisti mlajši tekmovalci, ki so v posebno težkem finančnem položaju, pa bodo takoj v celoti odbili poplačane obveznosti iz pogodb, večina pa bo sredstva dobila izplačana v septembru.

Vojsk je prav tako dodal, da nekatere zadeve na ponedeljkovi novinarski konferenci niso bili pojasnjene pravilno, a dodal, da na na smučarski zvezi "človeka ne preseneti veliko, tukaj je osem panog, veliko odprtih vprašanj in barvita zgodovina". Pomembno je, da je dosežen dogovor. Vojsk je zase ocenil, da sam ni razlog za nastale zamude, saj je, kot pravi, le izvajalec določenih delovnih procesov. Že davi so z zveze sporočili, da so prejeli določena sredstva in začeli poravnavati različne obveznosti, tudi te do skakalcev.

"Veseli smo, da so na zvezi tako hitro reagirali. Morda je vse skupaj izpadlo kar malce smešno, glede na ponedeljkov priliv sredstev, a za nas je vse skupaj predolgo trajalo. Danes smo se pogovorili in zdaj gremo naprej. Zdaj smo spet v sponzorskih oblačilih in veseli, da je tako malo trajal bojkot teh oblačil," je bil po sestanku zadovoljen tudi skakalec Jernej Damjan.

Preberite tudi: Z obljubami si ne morejo kupiti kruha