Na poznopomladanskem druženju na ulicah in trgih v okolici ljubljanskega Rotovža bodo lahko obiskovalci pokusili vina in druge dobrote osemdesetih razstavljavcev. Predstavili se bodo vinarji, gostinci, hotelirji, proizvajalci delikatesnih proizvodov, proizvajalci kruha in drugih pekovskih izdelkov, turistične kmetije in organizatorji vinsko-kulinaričnih prireditev. Za boljšo koordinacijo bo na voljo tudi turistični informativni center, za dodatno dobro voljo pa bodo poskrbeli godci, pevci in plesalci iz vse Slovenije.

Pred Rotovžem na Mestnem trgu bodo svoje poletne okuse ponujali Istrani. Stritarjevo cesto bodo zasedli Kraševci na eni in Vipavci na drugi strani. Cankarjevo nabrežje bo gostilo Štajerce, Ciril-Metodov trg pa bo bolj pisan - tam se bodo predstavljali Brici, Dolenjci, Bizeljanci in Belokranjci.

Seznam vinarjev, kmetij, gostincev in drugih razstavljavcev ter načrt omenjenih lokacij z njihovo razporeditvijo si lahko ogledate na www.ljubljanskavinskapot.si.

Druga, že tradicionalna izvedba Ljubljanske vinske poti se bo tako kot že nekaj let zgodila prvo soboto pred martinovim.