3 (tri) smrtne žrtve

V času od 6. do 12. junija so se na slovenskih cestah zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrli trije ljudje. Letos so slovenske ceste terjale 63 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 57, so sporočili iz generalne policijske uprave.

Sreda, 8. junij - Na avtocesti Ljubljana-Celje je ob 14. uri na viaduktu Petelinjek 30-letni voznik tovornega avtomobila iz Slovenj Gradca vozil po voznem pasu avtoceste od Trojan proti Blagovici. Po prehitevalnem pasu ga je prehiteval voznik kombija. V tem času je tovorno vozilo pričelo zanašati, najprej je trčilo v kombi, nato pa ga je zaneslo v betonsko ograjo. Zaradi hudih poškodb je voznik tovornega avtomobila umrl na kraju nesreče.

Sobota, 11. junij - Okoli 15.30 se je na izvozu Hrušica avtoceste Kranj-Jesenice smrtno ponesrečil motorist. 51-letni motorist iz Kranja je vozil po izvozu iz avtoceste. Pri prehitevanju pred seboj vozečega osebnega avtomobila je izgubil oblast na vozilom in z motornim kolesom trčil v zaščitno ograjo. V trčenju je motorist padel in zaradi poškodb umrl na kraju nesreče.

Nedelja, 12. junij - 49-letna voznica osebnega avtomobila je ob 17.30 vozila z smeri Štanjela proti Koprivi. Ko je iz ravnine pripeljala na začetek levega delno preglednega ovinka, je z levim delom vozila zapeljala preko sredinske ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. V tem trenutku je po nasprotnem smernem vozišču pripeljal 40-letni voznik motornega kolesa, ki je ravnokar zaključil s prehitevanjem osebnega avtomobila. Med motornim kolesom in osebnim avtomobilom je prišlo do oplazenja oziroma bočnega trčenja. Po trčenju je voznik motornega kolesa padel po vozišču in obležal v obcestnem jarku. Bil je tako hudo ranjen, da je kmalu po prevozu v bolnišnico Šempeter umrl.