Arboretum Volčji Potok je botanični vrt za lesnate rastline in kot takšen edini v Sloveniji. Leta 1999 je bil na svoji celotni površini razglašen za kulturni spomenik najvišjega pomena, saj sodi med najpomembnejšo vrtno dediščino v Republiki Sloveniji.

V zadnjih letih želi ekipa Arboretuma pritegniti še več raznolikih skupin obiskovalcev, zato se krog ponudbe širi od izobraževalnih dejavnosti tudi na aktivno preživljanje prostega časa znotraj parka. V Arboretum tako zahajajo sprehajalci, ki si želijo mirnega sprehoda v urejenem parku, mlade družine obiščejo prekrasno otroško igrišče, spet drugi obiščejo razstave, delavnice in strokovne predstavitve; zaposlene veseli, da se jim v zadnjih dveh letih lahko pridružijo tudi glasbeni sladokusci, ki obiščejo Arboretum na koncertih.

Arboretum Volčji Potok s svojim prekrasnim okoljem namreč kar kliče po organizaciji tovrstnih dogodkov. Tako so v lanskem letu izpeljali dva koncerta na prostem, ki sta bila odlično sprejeta pri publiki. Prvi koncert je bil zmes klasike in rocka - orkester Slovenske filharmonije z gostom Tonyjem Cetinskim je pričaral pridih dobrega starega rocka - tu so bile skladbe Queenov, Pink Floydov, U2 itd. Jesenski koncert sta zaznamovala harmonija glasov in balet. Perpetuum Jazzile je ogrel jesenski večer, vzdušje pa so s svojim pravljičnim nastopom zaključili člani Društva baletnih umetnikov.

Arboretum kot institucija, ki se zaveda svoje družbene odgovornosti, se z veseljem pridruži dobrodelnosti. Tako je tudi tokrat. Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite V RDEČEM in s tem podprete kampanjo Društva za zdravje srca in ožilja Slovenija z imenom Obleci me v rdeče. Glasovi Nuše, Alenke, Darje in Eroike v spremljavi s Simfoničnim orkestrom RTV SLO bodo zagotovili glasbeno ekstazo. Dva evra od vsake prodane vstopnice namenimo Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije in njihovim prizadevanjem za zdrava srca Slovenk. Z vstopnico bodo gospe lahko ponovno brezplačno obiskale Arboretum vsako julijsko soboto na brezplačnih meritvah Društva.

Promocijsko besedilo