"Koliko bo dolg zadnji skok v Kranju, naj za zdaj ostane skrivnost. Poleg tekem pripravljamo res pester spremljevalni program in verjamem, da bo zanimivo tako za gledalce kot zame," je dejal Peterka o poslovilnem nastopu in o uradnem koncu kariere dejal, da se še zdaj ni povsem sprijaznil z njim oziroma, da se bržkone nikoli ne bo.

"Povabili smo skakalce, s katerimi sem skupaj dosegel veliko lepega, tako domače kot tuje, na svoje slovo sem povabil tudi nekaj športnikov, s katerimi sem se družil v tistih časih iz drugih športnih panog. Za popestritev druženja bo poskrbelo tudi nekaj glasbenih zvezdnikov in mislim, da bo res dobro izpadlo. Tudi zato bi rad povabil ljudi, da v čim večjem številu pridejo na dogodek, saj sem skupaj z njimi doživljal tiste najlepše trenutke. Jaz z njimi in upam, da tudi oni z mano," je dejal Peterka in poudaril: "Gre za zadnje dejanje v moji karieri in si želim, da jih pride čim več, da se poslovim na način, ki bo ostal tako meni kot njim v lepem spominu."

Peterka sicer ne bo zapustil skokov, saj pravi, da so skoki njegovo življenje. Dobil je priložnost, da se preizkusi kot trener in postal pomočnik Matjaža Triplata v ženski reprezentanci. Skakalke letos čaka prva sezona svetovnega pokala, mlada, obetavna in uspešna slovenska ekipa pa visoko meri tudi na zimskih olimpijskih igrah 2014 v Sočiju, kar je tudi za Peterko še dodaten motiv za trdo delo. "Dekleta so me zelo pozitivno presenetila, zelo so motivirana in brez pritožbe zdržijo ubijalski ritem priprav. Res so neverjetna," je pojasnil Peterka in poudaril, da je zelo zadovoljen, ker se lahko uči od Triplata.

"Čeprav se nikoli ne bom sprijaznil s koncem, pa zdaj pomagam Matjažu Triplatu pri dekletih, kar me res veseli. Z ekipo sem bil konec tedna na prvih pripravah in ko so dekleta letela mimo mene, me je kar malo stisnilo pri srcu," je dejal skakalni šampion, ki je minuli teden snemal film - premiera bo predvidoma 5. julija - in dobil priložnost, da še enkrat skoči v Innsbrucku in Zakopanah. "Občutki so bili res dobri, tako da mi je zdaj še težje pri srcu. A naj povem, da še nikoli nisem skočil tako daleč v Innsbrucku. S katerega naleta, pa ta trenutek res ni pomembno," je v smehu pojasnil Peterka in razkril, da največkrat podoživlja dolge skoke: "Tistih nekaj, ki so mi v življenju uspeli."

Med povabljenci so tudi Dieter Thoma, Kazujoši Funaki, Adam Malysz, Andreas Goldberger, Rok Benkovič, Primož Ulaga, Franci Petek, Petra Majdič, Brigita Bukovec, Jure Košir, Andraž Vehovar, Zlatko Zahovič, Rajmond Debevec in drugi.

Jože Javornik, predsednik smučarskega kluba Triglav Kranj, ki je matični klub slovenskega šampiona, je predstavil obe tekmi celinskega pokala, s katerima se bo pod Šmarjetno goro začela mednarodna sezona v smučarskih skokih. Predvidoma bodo na njej v poletno sezono vstopili tudi vsi najboljši slovenski skakalci.

"Pričakujemo nastope okoli 80 tekmovalcev iz 15 držav, med njimi bo tudi kar nekaj tekmovalcev iz svetovnega pokala. Še posebej bo zanimivo v soboto, ko se bo od aktivnega nastopanja dokončno poslovil naš šampion Primož Peterka. Za tekmi in pester spremljevalni program bomo ponudili vstopnice po ceni 10 evrov, vsak obiskovalec, ki bo kupil vstopnico, pa bo prejel tudi posebno 36-stransko publikacijo o Primoževi karieri," pa je dejal Javornik na današnji novinarski konferenci.