"Želiš si dopovedati, da to ni velika stvar, a je. Ne morem verjeti, da sem tukaj. Presrečen sem. To sem si že od nekdaj želel,“ je v svojem govoru dejal Mike Tyson ter se ob tem zahvalil vsem, ki so mu v času njegove športne kariere, polne težkih pa tudi kontroverznih trenutkov, pomagali.

Američan je v svoji karieri zabeležil 50 zmag, od tega 44 z nokavtom, in le šest porazov. V zgodovino tega športa se je Tyson vpisal že leta 1986, ko je z le 20 leti postal najmlajši svetovni prvak v težki kategoriji, v kateri je dominiral vse do leta 1990. Svoj prvi poraz je doživel proti Jamesu Douglasu, leta 1992 pa je bil obtožen posilstva, zaradi česar je moral tri leta preživeti za zapahi.

V hišo slavnih je bil sprejet tudi zvezdnik akcijskih filmov Sylvester Stallone, ki ga je posebna čast doletela po zaslugi sedaj že nepozabnega filma o boksarju iz Philadelphije Rockyju Balboi. Film je leta 1976 dobil deset nominacij za oskarja in osvojil štiri, vključno tistega za najboljši film.

"Nikoli se nisem pretvarjal, da sem boksar, saj ne posedujem te veščine. To, kar mislim, da posedujem, je razumevanje boksa izven ringa, kar mi je v film tudi uspelo vključiti,“ je na prireditvi dejal Stallone in ponovil legendarni citat iz filma: "Yo Adrian, I did it (Adrian, uspelo mi je)!“

Poleg Tysona in Stallona so se med "nesmrtne“ vpisali tudi Kostya Tszyu, Julio Cesar Chavez, Ignacio "Nacho" Beristain in Joe Cortez.