Uvrstitev med deseterico na deveto mesto, ki jo je v nedeljski gorski etapi prav tako z devetim mestom obdržal brez velikih težav, je kljub temu zadovoljila lanskega zmagovalca. "Res sem zelo zadovoljen kljub težavam. Celo presenečen sem bil nad kronometrom. Pred to etapo je bilo z želodcem najtežje. Pri ogledu trase z avtomobilom skozi ovinke sem imel vseskozi odprto okno, vendar sem se nekako opomogel, zbral in odpeljal. Kronometer je bil dovolj kratek, da zaloge nisem pokuril do konca. Na naslednjih ravninskih etapah je še šlo, na najtežji sobotni pač ne. Težave z želodcem je med etapno dirko težko odpraviti. Treba je veliko jesti, zaloge se kurijo, poleg tega pa je veliko sladkorja in gelov, kar k izboljšanju ne pripomore zlahka. Na zadnji etapi znova nisem imel težav. Etapa je bila kratka in za tri ure in pol je zlahka zneslo," je Belokranjec pojasnil še nekaj podrobnosti.

"Na vzponu na La Toussuire sem zlahka pokril tudi vse skoke. Le malce sem preračunal, da ne skočim za vsakim, saj sem bil popolnoma prepričan, da jih bom v svojem ritmu vedno ujel nazaj. Tudi ko je napadel Rodriguez, sem polovil in tedaj mislim, da so imeli vsi drugi več težav," je povedal Brajkovič in dodal, da je tudi njegov šef Johan Bruyneel zadovoljen, saj prav vse poteka po načrtu.

Obe najtežji gorski etapi je v velikem slogu dobil Španec v dresu ruske Katjuše Joaquin Rodriguez. Bradley Wiggins je brez težav obdržal rumeno majico in nasledil Belokranjca. "Dauphine je bila glede konkurence zelo močna dirka. Tu so bili praktično vsi, ki računajo na francoski tour. Manjkali so le Leipheimer, Horner in Kloden ter brata Schleck, ki so na dirki po Švici. Praktično vsi smo tudi na isti ravni. To mi daje še dodatno potrditev, da sem kljub drugačnemu sistemu vadbenega načrta na pravi poti," je z mislimi na francoski Tour de France pristavil Brajko. Zaključne priprave bo opravil doma, verjetno v Julijcih.

Kristjan Koren, ki je v nedeljo sodeloval v ubežni skupini, in Grega Bole sta zaključek Dauphine izkoristila bolj za dobro pripravo na tour, že prej pa se želita v najlepši luči predstaviti doma na 18. dirki po Sloveniji. Za Jana Tratnika je bila sobotna etapa po padcu prezahtevna. Njegov sosed v idrijskem bloku Borut Božič je edini Slovenec na dirki po Švici. Uvodni prolog v Luganu, ki ga je dobil kdo drug kot Fabian Cancellara, in nedeljska gorska etapa do Crans Montane za kolesarja Vacansoleil ni bila posebej pomembna. Zanj bodo pomembni dnevi od torka naprej, saj si še ni zagotovil mesta v ekipi za francoski tour.