Tik pred začetkom obračuna v Stožicah je iz mesta Poznan na Poljskem prišla super novica: gostitelji so premagali Portugalsko s 30:22 in si priigrali prvo mesto v skupini 3, Sloveniji pa zagotovili drugo mesto in pot v Srbijo. Čeprav je bil nato slovensko-ukrajinski dvoboj zgolj prestižnega pomena, je moštvo selektorja Borisa Deniča od prvega trenutka zaigralo na polno in dokazalo, da poljski luksuz (Slovenija bi namreč lahko tudi izgubila proti Ukrajini, a bi se vseeno uvrstila na EP) sploh ni bil potreben.

Oslabljeni Ukrajinci (brez poškodovanih Onufrijenka, Stecjure, Ševeljeva, Višnjevskega, Burke..., prav tako brez Budka in Šelmenka, ki sta se odločila za ruski potni list) niti slučajno niso bili kos hitrim in razigranim gostiteljem, pri katerih je selektor Denič v primerjavi s sredino tekmo na Portugalskem izvedel le eno kadrovsko rošado: med gledalce se je preselil vratar Primož Prošt, med šestnajsterico pa je vstopil Matevž Skok. Zadetki na obeh straneh so padali kot po tekočem traku, saj so jih gledalci skupno videli kar 75, po zadnjem izenačenju (4:4 v peti minuti) pa so si Slovenci s štirimi zaporednimi goli priigrali prednost, ki so jo nato (z manjšimi premori do začetka drugega polčasa) le še povečevali.

Dragan Gajič je že do 14. minute šestkrat preluknjal ukrajinsko mrežo in gostje so pet minut pred odhodom na odmor zaostajali že za osem (12:20). Na začetku drugega dela so se zgolj začasno vrnili med žive, ko so zaostanek prepolovili (18:22), nato pa se je nadaljevala ofenziva Deničevih bojevnikov. Sredi drugega dela je po udarcu Mihaila Biegala v glavo Mateja Gabra slednji obležal na igralni površini, s katere so ga odpeljali z nosili. Po nekajminutni prekinitvi (Gaber je dobil opornico za vrat, v bolnišnici pa so ga sinoči zadržali na opazovanju) se je tekma nadaljevala, prav tako tudi slovenski nalet. V 47. minuti je bilo prvič plus deset (34:24), za rekordno razliko trinajstih zadetkov (41:28) pa je štiri minute pred zadnjim znakom sirene poskrbel Uroš Bundalo. In sirena je bila tudi znak za slavje, med katerim je kapetan Uroš Zorman sredi igrišča s posodo vode in ledu zalil Deniča.

"Juhuhu, samo da je konec sezone. Zdaj pa za mesec in pol na dopust," se je veselil igralec Jure Natek. Prav tako vesel in razigran je bil tudi kapetan Uroš Zorman: "Že od žrebanja skupin smo verjeli v to, da se lahko uvrstimo na EP. To smo tudi dokazali, prav tako tudi dejstvo, da smo precej boljši od Ukrajincev. Le na Portugalskem v sredo smo imeli slab dan, edino črno piko v kvalifikacijah, a vseeno gremo zasluženo v Srbijo. Proti Ukrajincem smo v celoti popravili slab vtis iz Espinha."

Izida 6. (zadnjega) kroga v skupini 3: Slovenija – Ukrajina 43:32 (22:16), Poljska – Portugalska 30:22 (14:11), končni vrstni red: Poljska 9, Slovenija 8, Portugalska 5, Ukrajina 2.