Med uradno predstavitvijo obeh reprezentanc se je zapletlo s slovensko himno Zdravljico, kajti že pred koncem njenega predvajanja je v zvočnikih nepričakovano nastala tišina. A slovenske rokometašice so se hitro znašle in z glasnim petjem himno izpeljale do konca. Slabše so se znašle na igrišču, kajti po prvem in hkrati tudi zadnjem izenačenju (1:1; Slovenke na tekmi niso niti enkrat vodile) so Francozinje že v šesti minuti vodile s 5:1. Izbranke Toneta Tislja (med ogrevanjem igralk na igrišču pred tekmo se je selektor sproščal tudi tako, da je naredil stojo na rokah), ki so tokrat presenetljivo nastopile v vijoličastih dresih, so padale iz napake v napako, tako da so aktualne svetovne podprvakinje zlahka višale prednost.

V enajstih minutah so Slovenke (Tiselj je imel v ekipi tri vratarke, kot tehnološki višek pa je na tribuni ostala Neža Mitruševska) dosegle le en zadetek iz igre in do takrat so si pridelale že pet zadetkov zaostanka (2:7). V zadnjem delu prvega polčasa se jim je dvakrat uspelo približati na tri minusa (8:11 in 9:12), a so gostje do odhoda na odmor naskok podvojile. Tudi v nadaljevanju je bila v Stožicah igra mačke z mišjo: po sedmih minutah drugega polčasa je bilo po zadetku Claudine Mendy prvič deset zadetkov razlike (21:11), ista igralka pa je v 53. poskrbela za rekordno razliko enajstih (27:16). V zadnji minuti je bil na semaforju enak izid kot na tekmi v Pauju (28:19), a je Ana Gros petnajst sekund pred koncem poskrbela za njegovo lepotno popravo in postavila končnih 20:28.

"Naša velika sreča in prednost je, da imamo v ekipi večinoma temnopolte igralke, ki so telesno precej močnejše od nasprotnic," je eno od formul za uspeh razkril francoski selektor Olivier Krumbholz. Priznal je, da v tehnično-taktičnem smislu njegove igralke niso dominirale, ampak so uveljavile svojo "fiziko". "Slovenija, ki me je presenetila z nekaj lepimi akcijami, ima mlado in perspektivno reprezentanco, ki lahko zelo napreduje. A težko je primerjati kakovost reprezentanc in rokometa dveh držav, od katerih ima ena dva milijona prebivalcev, druga pa 60."