Wigginsu (Sky) je kot tretjemu Britancu v zgodovini uspelo zmagati na dirki Dauphine Libere, ki velja za generalko pred slovitim Tour de Franceom. Četrtouvrščeni s francoske pentlje leta 2009 je tudi na današnjem zaključnem vzponu na La Toussuire uspešno odbijal številne napade zasledovalcev in se na koncu veselil skupne zmage z visoko dvignjenimi rokami. Danes je bil sicer deseti. Pred Wigginsom sta omenjeno dirko pod britansko zastavo dobila Brian Robinson leta 1961 in Robert Millar leta 1990.

Danes si je zmago zagotovil Španec Rodriguez, ki je bil najboljši tudi na sobotni kraljevski etapi. Vse skupaj je Špancu zadostovalo za končno peto mesto.

Edini slovenski predstavnik, ki je na tej dirki vozil pri vrhu in branil celo lansko zmago, je bil Brajkovič. Vendar pa je ta svoje skupno tretje mesto zapravil prav v soboto. Danes je bil deveti, kjer je po sobotni predstavi ostal tudi skupno.

Druga dva slovenska predstavnika Kristijan Koren (Liquigas) in Grega Bole (Lampre) nista bila v ospredju, medtem ko je četrti slovenski kolesar na dirki Jan Tratnik (Quickstep) odstopil v soboto. Koren je bil danes 42., skupno je končal na 61. mestu, med mladimi kolesarji pa na desetem, medtem ko je Bole z današnjim 112. mestom zasedel končno 109.